2017-03-15 08:58:16• hírek • Szatmár.ro

Összművészeti kiállítássorozat indul a Nomanid szervezésében

Pénteken, március 17-én újabb kiállítássorozat indul. Fiatal művészek új tárlatot állítanak ki a szatmáriak számára, a Nomanid Productions közreműködésével.

A művészek örömmel számoltak be róla, hogy ráadásul egy újabb helyszínnel gazdagodott az általuk szervezett eseményeknek otthont adók listája. A Vintage Café tulajdonosa ugyanis úgy gondolta, hogy beáll a szatmári kultúrát, művészeteket támogatók sorába: felajánlott egy egész emeletet a  kávézó fölött, mely nagyszerű térként szolgál az új, összművészeti kiállításoknak. Ahogy az esemény neve is sugallja, Ar-T-One, ezúttal még inkább a művészetek találkozására, egységességére kerül a hangsúly.

Öt fiatal szatmári alkotó ismerteti meg a nagyközönséggel munkáit, de vannak köztük olyanok, akiknek már több tárlata is nyílt a Nomanid kiállítássorozatok keretein belül, mint például Bodor Csaba, kinek újabb grafikáival ismerkedhetünk meg. Kiállít a Zillmann Imola - Warga Ervin alkotópáros is, akiknek különleges kisplasztikáival találkozhatunk.

Az első kiállításon további két új alkotóval és munkáikkal ismerkedhetünk meg: bemutatkoznak Ary Johanna és Botos Tamás.

Ary Johanna grafika szakon végzett Szatmárnémetiben, a Művészeti Líceumban. Egyetemi tanulmányait a Babes-Bolyai Tudományegyetemen folytatta politológia szakon, azonban elmondása szerint mindig is művészettel akart foglalkozni, s ez csak egy kitérő volt, hogy jobban tágíthassa ismereteit. Egyetemi tanulmányai alatt, de főképp után visszatért a művészethez, grafikával, illusztrálással foglalkozik. Munkásságával a szatmáriak találkozhattak a Gravel Gardenben, ahol egyedi rajzokkal és illusztrációkkal invitálta az érdeklődőket a kertben tartott eseményekre.

Botos Tamás, a művészeti kiállítássorozat ötletgazdája Szatmárnémetiben élő és alkotó keramikus. Tamás a szatmárnémeti művészeti líceumban végzett kerámia szakon, ezt követően pedig a Kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem (UAD) kerámia szakán szerzett mesterfokozatot. Idő közben tudását a Budapesti Szépművészeti Egyetemen fejlesztette. Stílusa nehezen definiálható, mondhatni egy ötvözet, az viszont biztos, hogy magán viseli a különlegesség jegyeit, melyek egyedivé teszik Tamás művészetét: a megszokott, hagyományos kerámiáktól eltérő, szobrászatban használatos tehnikákat is alkalmaz.

Ahogy pedig azt már megszokhattuk, a megnyitón ezúttal is lesz élő zene: a Summa Vibra akusztikus projekt színesíti az eseményt.
Tehát pénteken, március 17-én, este 7 órakor sok szeretettel várnak minden kedves művészet kedvelőt és támogatót, érdeklődőt a Vintage Caféba, a Traian sugárút 5. szám alatt, az emeleten.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: