2012-10-16 14:27:09• hírek • Póti Orsolya

Nyitányok és áriák híres operákból

A Szatmári Zenei Napok keretében operaestre kerül sor október 18-án, csütörtök este a „Dinu Lipatti" Filharmóniában. A koncert szólistája Bardon Tony, a Kolozsvári Magyar Opera és a Kolozsvári Román Opera tenorja lesz.

Október 18-án, 18.30 órától operaest várja a szatmári zenekedvelőket a „Dinu Lipatti" Filharmóniában. A koncert keretében főként a romantika népszerű francia, olasz és magyar áriái csendülnek fel. Műsoron Mozart, Donizetti, Rossini, Erkel, Verdi, Gounod és de Curtis híres áriai, illetve operáiknak híres nyitányai. Többek között elhangzik a „Figaro házassága" című opera nyitánya és a Don Pasquale nyitánya, valamint felcsendülnek közismert áriák az „Álarcosbál" és a „Hunyadi László" című operákból.

Az est szólistája a nagybányai születésű operaénekes, Bardon Tony, aki jelenleg a Kolozsvári Magyar Opera és a Kolozsvári Román Opera alkalmazottja. Bardon 2011-ben Communitas díjas előadóművész, és ugyanebben az évben a franciaországi három hetes Les Nuits d'Ete de Corte Belcanto és Operafesztivál meghívott tenorja.

2010-ben a Budapesti Tavaszi Fesztiválon vendégszerepelt Erkel Ferenc Brankovics György c. operájában, István szerepében, valamint egy hónapos vendégszereplésen vett részt Hollandiában és Belgiumban. 2009-ben II. díjat kapott a Sabin V. Dragoi Nemzetközi Versenyen.

Együttműködik a Kolozsvári Transilvania Filharmóniával, a Temesvári Operával, a Temesvári Banatul Filharmóniával, ugyanakkor Nicolae Moldoveanu, David Crescenzi, Gheorghe Victor Dumanescu, Selmeczi György, Horváth József, Andrea Battistoni, Denis Comtet, Alberto Zedda karmesterekkel.

A zenekart ez alkalommal Horváth József, a Kolozsvári Magyar Opera karmestere vezényli. Ő 2004 tavaszán debütált a Bukaresti Nemzeti Operaházban ahol már többször is vezényelte G.Bizet Carmen c. operáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: