2011-01-30 10:24:21• hírek • MTI/dpa/AFP

Összeütközött két vonat Németországban

Összeütközött két vonat szombat éjjel Németországban. A balesetben tíz ember életét vesztette, húszan súlyosan húszan pedig könnyebben sérültek meg - közölte a rendőrség.

Németország keleti részén, a Szász-Anhalt tartományban fekvő Oschersleben közelében ütközött össze egy elővárosi vonat és egy tehervonat. Az ütközés következtében mindkét vonat kisiklott.  A HarzElbeExpress (HEX) német vasúttársaság szerencsétlenül járt elővárosi vonata Magdeburgból Halberstadtba közlekedett. Azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy mi okozta a balesetet. Több mint 150 tűzoltót, mentőst és rendőrt vezényeltek ki a helyszínre. A vasúti pálya, ahol a baleset történt egy pár sínből áll, és a két szerelvény nagy sebességgel ütközött.

Az elővárosi vonaton, amelynek maximális kapacitása mintegy száz ember, ötvenen utaztak. A balesetben tíz ember életét vesztette, negyven sérültet pedig a közeli kórházba szállítottak be.  Az utóbbi években több súlyos vasúti baleset történt Németországban. Az 1945 utáni időszak legnagyobb vasúti katasztrófája 1998. június 3-án történt, amikor kisiklott egy München és Hamburg között közlekedő Intercity. Az észak-németországi Eshede városnál a vonat harmadik kocsija kisiklott egy váltón, majd a második váltó után keresztbe állt a pályán, és nekicsapódott egy közúti betonhídnak. A tragédia 101 ember életét követelte, 88-an pedig megsérültek.

2006-ban egy egy mágnesvasúti szerelvényt ért baleset az észak-németországi Lathen közelében. Egy Transrapid szerelvény 170 kilométeres óránkénti sebességgel belerohant az emslandi kísérleti pályán várakozó műhelykocsiba. A halottak száma 23 volt, a sérülteké tíz. Ezt megelőzően, 2003-ban hat ember vesztette életét, 25 pedig megsérült, amikor Schrozberg közelében összeütközött két elővárosi vonat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: