2019-02-19 14:22:34• hírek • Bede Emőke

Összetörte felesége telefonját, hogy a megvert nő ne kérhessen segítséget

Konfliktusok a legjobb családban is előfordulnak, viszont a vita nem sok esetben fajul el odáig, hogy a rendőrségnek kell rendet teremtenie. Sajnos azonban Szatmárpálfalván épp ez történt meg nemrégiben – tájékoztatta szerkesztőségünket a Szatmár Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Mint közölték, a szamosborhídi rendőröket február 18-án kereste meg egy 48 éves nő azt állítva, részeg férje előző este megverte, mi több, telefonját is összetörte annak érdekében, hogy az asszony ne hívhasson segítséget. Az ügy kivizsgálását követően a rendőrség emberei egy nemrégiben elfogadott törvénycikk értelmében ideiglenes távoltartási végzést állítottak ki. Az 50 éves férfinak azonnal el kellett hagynia a házat, illetve kötelező módon 300 méteres távolságot kell tartania családjától.
 

Az 5 napig érvényes távoltartási végzést a rendőr egyébként abban az esetben állíthatja ki, ha úgy véli, hogy a család bármelyik tagjának személyi szabadságát vagy testi épségét veszélyezteti a vele egy háztartásban élő másik személy. Ilyenkor egy 21 kérdésből álló kérdőívet alapul véve feltérképezik a helyzetet, majd az eredményeket kiértékelve, a törvény adta keretek között dönthetnek arról, miként orvosolják a helyzetet. A végzés kiállításához nincs szükség bírósági beleegyezésre.
 

Nem ez volt az első ilyen eset Szatmár megyében. Éppen egy hónappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy egy olyan 21 éves szelestyehutai nő kérte a rendőrség segítségét, akit ittas férje nem csak szavakkal, hanem fizikailag is bántalmazott. A szülők közt kirobbant veszekedésnek, illetve az ebből kibontakozó tettlegességnek akkor a pár 6 és 2 éves gyermeke is szemtanúja volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: