2015-04-14 15:42:50• hírek • Szatmár.ro

Összesen ötven hektáron égett az elszáradt növényzet

Öt helyszínen kellett közbelépniük csak a hétfői nap folyamán a tűzoltóknak gyújtogatás miatt.

Először hétfő délben értesítették a lánglovagokat a 112-es egységes segélyhívószámon, aztán folyamatosan érkeztek a hívások estig, amelyek lángoló elszáradt növényzetről szóltak. Tűz volt Bikszád, Avasfelsőfalu, Mózesfalu közelében és Szatmárnémetiben is két helyszínen - a Kubik tónál és egy szemétgödörnél. A lángok összesen nagyjából ötven hektárnyi területen pusztítottak, így a tűzoltóknak volt mit dolgozniuk az ortodox húsvét alkalmával.

A szóban forgó tűzesetek alkalmával nyílt láng - öngyújtó vagy gyufa - használata vezetett a bajhoz. Bár szerencsére a lángok nem okoztak komolyabb tragédiát, a tűzoltók figyelmeztetnek: az elszáradt vegetáció felgyújtása komoly bajok okozója lehet, akár emberéletben is kárt tehet az elszabaduló tűz.

A tűzoltóság felhívja mindazon földtulajdonosok figyelmét, akik égetéssel szeretnék megtisztítani területeiket, hogy a szükséges engedélyek megszerzését követően is csak nappal, szélcsendes időben és szigorúan felügyelet mellett gyújthatják meg az elszáradt növényzetet. Nagyon fontos, hogy a felégetni szándékozott területet egy széles, felszántott földsáv válassza el a szomszédos erdőtől, úttól, épülettől...

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: