2014-06-10 17:13:52• hírek • Szatmár.ro

Összesen 2327-en iratkoztak be az idei érettségire

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A kedden megkezdődött érettségin összesen 2327 diák vág neki életük első igazán komoly megmérettetésének. Közülük 2008-an idén, 319-en pedig az egyik előző évfolyamban fejezték be a 12. osztályt. Már a szóbeli vizsgák esetében is nagyon szigorúan járnak el a szervezők: az újságírókat egyik magyar tannyelvű középiskolába sem engedték be fotózni.

A tavalyi évhez hasonló drákói szigor jellemzi az idei érettségit is: megfigyelő-kamerák követik a vizsga menetét, idegeneknek pedig tilos a belépés az épületbe, ahol érettségi zajlik.

Az idei érettségi tehát június 10-én kezdődött, az első próba - a román nyelv szóbeli vizsga - pedig június 12-ig tart. Június 11 és 13 között szervezik meg az anyanyelvi szóbeli vizsgát, 16 és 20 között pedig a számítógépes ismereteikből adnak számot a diákok. Az idegennyelv szóbeli vizsgára június 23 és 27 között kerül sor.

Az írásbelik június 30-án a román nyelv írásbelivel kezdődnek, majd július 1-jén következik az anyanyelvi vizsga. Július 2-án a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból, majd július 4-én a profilnak megfelelő választott tantárgyból adnak számot tudásukból.

Az érettségi eredményeket július 7-én délig nyilvánosságra hozzák, majd 12 és 16 óra között lehet óvást benyújtani. Az idei nyári érettségi végleges eredményeit több mint egy hónap múlva, július 11-én hozzák nyilvánosságra.

Idén még egyszer lesz lehetőségük érettségi diplomát szerezniük azoknak, akik az első vizsgán elbuktak: az őszi vizsga augusztus 18 és 29 között zajlik, a végleges eredményeket pedig szeptember 4-én fogják kifüggeszteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: