2011-01-25 17:13:10• hírek • Szatmár.ro

TDK-t rendezett a Babes-Bolyai

Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK) rendeztek a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának szatmári kihelyezett tagozatán.

Kedden délelőtt és délután a tudományos pedagógiai kutatások eredményeit mutatták be a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának hallgatói a szatmári tagozat székhelyén.
Az előadások bemutatására negyedóra állt a rendelkezésre, s nemcsak szóban, hanem power pointos bemutatóval is színesítették az előadást a versenyzők.

Először a nappali tagozatosok mutatták be kutatásaikat, délután pedig a kiegészítő- és távoktatásos hallgatók előadásait lehetett meghallgatni. Rengeteg érdekes kutatás hangzott el a nap folyamán, így például a kilenc és tizenegyedik osztályos diákok szexuális neveléséről, a VI. osztályos gyerekek baráti kapcsolataróli az osztályközösségen belül, tanulási szokásokról, valamint az óvodai és iskolai hagyományápolásról is beszéltek a versenyzők.

A színes témákat, érdekes előadásokat természetesen hozzáértő bizottság is értékelte. Nappali tagozaton  a hallgatók munkáit dr. Baranyai Tünde, dr. Szabó Thalmeiner Noémi, valamint Mezei Kinga, Holczberger Anita és Kiss Tünde pontozta. A délutáni bemutatón, a távoktatás és a kiegészítő tagozatosok előadásait dr. Bura László, drd. Stark Gabriella, dr. Szabó Thalmeiner Noémi értékelték.

A zsűri döntése alapján, a távoktatáson tanulók kutatásai közül három is első díjat érdemelt: Ari László, Bartha (Zsebényi) Klementina és Tempfli (Mártin) Gabriella, valamint Nagy Kasza Enikő dolgozata kapta a legtöbb pontot. A második helyezett Almási (Dragos) Éva, a harmadik pedig Varga (Geréb) Zita és Zaj (Csomai) Emese lett.

A közönségdíjat Ari Lászlónak ítélték oda a TDK hallgatói.


Érdeklődőkkel telt meg a konferenciaterem
Érdeklődőkkel telt meg a konferenciaterem


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: