2019-05-03 08:36:04• hírek • Bede Emőke

Összeomlott a rendszer: áll a forgalom a petei és csanálosi határátkelőknél FRISSÍTVE

Hosszú sorokban kígyóznak a várakozó autók a petei és csanálosi határátkelőknél, ugyanis a magyar hatóság számítógépes rendszere néhány órával ezelőtt összeomlott. 

„A magyar hatóság arról értesített minket, hogy összeomlott az informatikai rendszerük. A petei átkelőnél ez már 8 óra 40 perckor bekövetkezett, a csanálosi átkelőnél még 9 óra 20 percig üzemelt. Ameddig a helyzetet nem orvosolják, senki nem léphet át Magyarország területére. Sajnos a román fél sem tud ilyenkor tenni semmit, a hiba elhárítása ugyanis a szomszédos ország feladata” - mondta el sajtói megkeresésre a határrendészet képviselője. Arról, hogy mennyi idő alatt sikerül újra működőképessé tenni a rendszert, a román hatóság tájékoztatást egyelőre nem kapott.


Habár egy ilyen rendszer-összeomlás mindig kellemetlen, viszont most különösen rosszkor történt meg, hiszen megannyi külföldi munkavállaló van úton, mindenki szeretne visszatérni a nyugati országokba. Mint arról már beszámoltunk, a hosszú hétvége során több mint kétmillió személy kelt ált az országhatáron, legtöbben épp a román-magyar szakaszon.


További információk hamarosan...


FRISSÍTÉS: Nem sokkal 13 óra előtt ismét beindult a forgalom, bár a várakozás miatt komoly sorok torlódtak fel a petei határátkelőnél, az autósoknak akár egy órát is várniuk kell az átkelésre. Csanálosnál a határrendészet információi szerint korántsem kell akkora várakozási időre számítani.



 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: