2017-06-24 18:54:33• hírek • Hirado.hu

Összeomlott Anglia leghíresebb sziklafala egy lány alatt

Farkasszemet nézett a halállal a Hét Nővér sziklafalhoz látogató lány, aki előtt hirtelen megnyílt a föld, és az 50 ezer tonnás szikla csúcsa a lábai előtt omlott bele a tengerbe.

A Seaford Headnél található híres Hét Nővér sziklafal ezen a héten már harmadszorra remegett meg. Az első omlás szerdán történt, ez a tengerpart jó részét magával vitte. A második tegnap volt, majd nem sokkal később egy harmadik, hatalmas robaj kíséretében belezuhant egy óriási sziklatömb a tengerbe. A szikla szélén egy húsz éves nő nézelődött, ő életét vesztette. De az omlás közben készített fotók között olyan képeket is találtak ahol egy rózsaszín pólós lány tűnik fel a lezúduló sziklatömeg előtt egy-két méterre.

Mint kiderült, a lány épp az ellenkező irányba sétált, így túlélte az omlást. A parti őrség információja szerint nem esett bántódása.

A Seven Sisters, azaz a Hét Nővér sziklafal csúcsai Anglia déli partjainál tornyosulnak. A mai sziklák ott jöttek létre, ahol a sussexi South Downs mészkővonulatai találkoznak a La Manche-csatornával. Az ősi folyók völgyeket vágták a mészkőbe, így hozták létre az impozáns testvércsúcsokat: a legmagasabbat, Haven Brow-t (77 méter), és sorban a többit, Short Brow-t, Rough Brow-t, Brass Pointot, Flagstaff Pointol, Baily’s Brow-t és Went Hill Brow-t.

A tenger folyamatosan rombolja a mészkövet, alámossa a sziklákat, és rendszeresen sziklaomlásokat okoz. Ennek következtében a sziklák külső rétege mindig megújul, és kiapadhatatlan forrása az ősi kövületeknek, melyek közt makulátlanul tökéletes példányok is akadnak. A világ minden tájáról érkeznek ide szenvedélyes kövületgyűjtők, hogy a mészkősziklák alatt kagylókat és megkövesedett tengeri sünöket gyűjtsenek. A sziklák mérete évente mintegy 30-40 centivel csökken.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: