2018-01-19 17:32:11• hírek • Bede Emőke

Összemérték tudásukat a megye technikustanoncai

Pénteken második alkalommal szervezte meg a Zollner azt a szakmai versenyt, melyre azon diákok jelentkezését várták, kiket érdeklődésük az elektronika felé húz.

A Zollner által szervezett verseny nem titkolt célja, hogy előmozdítsa a szakoktatást, támogassa a tehetséges diákokat és azon pedagógusokat is, akik minden nap azon dolgoznak, hogy közelebb hozzák az elektronikát a tanulókhoz. Akik pedig igazán megszeretik az elektronikát és sikerül fejleszteniük az említett területen szerzett tudásukat, jó eséllyel pályázhatnak majd egy állásra a cégnél, ahol mindig van igény a kiváló szakemberekre.




A megmérettetésen IX., X. és XI. osztályosoknak kellett helytállniuk, elméleti és gyakorlati téren egyaránt. Hogy bizonyítsák ismereteiket, először is egy tesztlapot töltöttek ki, majd tudásukról a gyakorlatban is meg kellett győzzék a szakmai zsűrit. Ennek érdekében egy működő áramkört kellett létrehozniuk a Zollner által biztosított anyagokból.
 

A gyakorlati munka után a kész áramköröket a diákok megtarthatták emlékként, ám a legügyesebbek értékes ajándékokkal távoztak a cégtől. Az első díj egy komplex forrasztóegység volt, a második egy háromcsatornás tápegység, a harmadik pedig egy digitális multiméter. A dicséretben részesült diákok a tapasztalat mellett egy szerszámkészletet is nyertek, a többi jelentkező bátorságát pedig egy forrasztópákával díjazta a cég.
 


 

A kilencedikesek közül Nezezon Zoltán, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum duális képzésében részt vevő diák munkája emelkedett ki, így őt illette az első helynek járó jutalom. Őt Kis Balázs a G. E. Palade Élelmiszeripari Szakközépiskola diákja, valamint Kengye Csongor, aki a Hám János tanulója követte. A tizedikesek korcsoportjában a dobogó első helyére a G. E. Palade Élelmiszeripari Szakközépiskola diákja, Szentmiklósi Dávid állhatott,  megelőzve ezzel Cserepes Sándort és Varga Kristófot, akik ugyancsak az élelmiszeripari diákjai. A tizenegyedikesek között ismét egy G. E. Palade-diák győzedelmeskedett, név szerint Geng Alex. Őt Harakaly Benjámin és Kovács Norbert követte a ponttáblázatban.
 

Akik nélkül pedig nem jöhetett volna létre a verseny: Leinter István vezérigazgató, Dinga Adriana szaktanfelügyelő, Buda Ecaterina Ildikó iskolaigazgató, Rácz László, az iskolázási részleg vezetője, Ghiriti Norbert, a vizsgálati és javítási részleg vezetője, Sárvári Tibor projektmenedzser, Dumitras Marius termelési vezető, Muresan Nicolae és Toma Norbert tanárok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: