2015-12-15 17:31:01• hírek • Szatmár.ro

Összemegy a karácsonyi vásár?

A polgármesteri hivatal nagy karácsonyi vásárában úgy tűnik, hogy maguk a szervezők is kicsit csalódtak. Míg nemrég még arról volt szó, hogy a régi Nyári Színház helyén ideiglenes parkolót hoznak létre, hogy pótolják a lezárás miatt elvesztett helyeket, most már inkább a lezárt útszakasz csökkentésén gondolkodnak.

A szatmáriak többségének nem a szíve csücske a régi városközpont körforgalma felének lezárásával járó, egy hónaposra tervezett karácsonyi vásár. Az autósok a parkolóhelyek elvesztése és a csúcsidőben kialakuló hosszú sorok miatt háborognak. Mások szerint a vásár gyér felhozatala, a miccsárusok rontják a karácsonyi hangulatot. "Emiatt igazán nem volt érdemes lezárni a körforgalom felét" - mondják többen is.

A polgármesteri hivatal azt ígérte, hogy az egykori nyári színpad helyén található romos, gazos területen ideiglenes parkolót hoznak létre, hogy pótolják a lezárás miatt elvesztetteket. A munka azonban nem kezdődött el, emiatt pedig Dan Babut városmenedzsert kérdeztük meg: mi lesz a megígért parkolóval?

Babut szerint néhány nap alatt ki tudnák alakítani az ideiglenes parkolót ott, ahová jövőre véglegest csinálnának. A polgármesteri hivatal ugyanis megegyezett a terüetet birtokló Római Katolikus Püspökséggel, hogy ott 2016-ban leaszfaltozott, felfestett, egyszóval rendezett parkolókat építsenek.

A városmenedzser szerint azonban lehetséges, hogy mégsem kell majd pótolni a lezárás miatt elvesztett parkolókat, ugyanis lehet, hogy szűkíteni fogják a lezárt részt! "Megnézzük, hogy a napokban még hány árus jelentkezik, hogy helyet foglalna a vásáron. Ha nem lesz sok jelentkező, akkor igyekszünk úgy elhelyezni a standokat, hogy azok csak a körforgalom negyedét foglalják el, így felére csökkenne az autós forgalom elől lezárt útszakasz".

Nagy valószínűséggel a körforgalom Székesegyházzal szembeni oldalának a megnyitása következhet be, amennyiben a vásár területének a csökkentése mellett döntenek, hiszen a Pannónia szálló előtt egy színpad van felállítva, amelyen délutánonként előadást szoktak tartani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: