2015-06-18 14:33:27• hírek • Szatmár.ro

Ősszel kiderül, hogy ki lesz az RMDSZ polgármesterjelöltje

A 2016-os helyhatósági választásokra való felkészülés jegyében tartottak gyűlést az RMDSZ-székházban. Az azt követő sajtótájékoztatón kiderült, hogy már két jelentkező is van a polgármester-jelöltségre. Szóba került az alpolgármesteri szék elfoglalásának ügye is: amennyiben igent mond rá a választmány, négyen is vállalnák a tisztséget.

A 2016-os helyhatósági választásokra való felkészülés kapcsán egyeztetett kedden Szatmárnémetiben Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Szövetség helyi-megyei politikusaival. Már egy év sincs a választásokig, ezért hamarosan nyilvánosságra kell hozni a jelölteket a megyei tanácselnöki és a megyeszékhely polgármesteri tisztségére. "Az RMDSZ éveken keresztül jól vezette a várost és 2016 után is jól fogja vezetni - sokkal jobban mint a jelenlegi vezetőség" - mondta.

A sajtótájékoztató keretében Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke hivatalosan is bejelentette: ő is versenybe száll a polgármesterjelöltségért. Ezzel pedig már két jelölt is van: Kereskényi mellett Maskulik Csaba az, aki jelölt szeretne lenni polgármesteri tisztségre az RMDSZ színeiben.

Kereskényi elmondta: az országos szervezet elvárásainak megfelelően ősszel megtartják a párton belüli előválasztást, így a tagság dönti majd el, ki legyen a jelölt.

A sajtótájékoztatón természetesen szóba került egy jóval aktuálisabb ügy is: az üresen maradt alpolgármesteri szék. Ezzel kapcsolatban már több egyeztetésre is sor került, a vélemények pedig megoszlanak. A döntésre már nem kell sokat várni, de addig még további konzultációk is lesznek. Kelemen szerint vannak a szatmári szervezeten belül felkészült emberek, akik betölthetnék a pozíciót, ám ők sem tudnának nagyjából kilenc hónap alatt csodát tenni a városban. "Ha 2013-ban ajánlják fel ezt, akkor könnyebb lett volna a döntés, most már sokkal jobban meg kell gondoljuk, hogy mi lesz" - mondta.

Kereskényi Gábor szerint amennyiben elfogadja a szervezet a tisztséget, előre le kell szögezni a területeket, amellyel az RMDSZ-es polgármester foglalkozna. Szintén a városi szervezet elnöke jelentette be: ha el kellene foglalni az alpolgármesteri széket, ezt a legújabb információk szerint négy tanácsos is vállalná - Nagy Szabolcs, Maskulik Csaba és két másik tanácsos, akinek egyelőre nem hozták nyilvánosságra a nevét.

A sajtótájékoztatón részt vevő Pataki Csaba, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke a város egykori RMDSZ-es vezetésének a sikereire emlékeztette az újságírókat - például az Iparosotthon felújításáról vagy a színház épületének felújítsáról szóló projektek támogatásának elnyerésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: