2020-07-10 18:21:00• hírek • Közlemény

Ősszel is indul magyar Step by step osztály a Vasile Lucaciu Általános Iskolában

A Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola Szatmár megyében az egyedüli olyan tanintézmény ahol magyar nyelvű Step by Step oktatás zajlik.

Immár a harmadik évfolyam kezdi meg működését a 2020–2021-es tanévben ezzel egy alternatív oktatási módszert kínálva a város diákjai számára.

A Step by Step  program 8 órán át foglalkoztatja a tanulókat, ezért két tanító tervezi és szervezi  meg délelőtt és délután az osztály napi tevékenységét.

8-tól 9-ig a reggeli találkozásra kerül sor, amelyet már a hagyományos oktatásban is bevezettek. 9-től 10 óráig mini-leckék folynak, amelyek a hagyományos oktatás ismeretszerzés mozzanatának is megfelelnek. Ezt követik a centrumtevékenységek, vagyis a begyakorlás, a rögzítés mozzanata. A munkák kiértékelése után 13 és 14 óra között ebédszünet van. Délutáni tevékenységeken a tanulók elmélyítik tudásukat, begyakorolják az aznap megszerzett új ismereteiket, játékos munkalapot tölthetnek ki a gyerekek, vagy éppen tudományos kisfilmek, kísérletek, érdekességek sora tartja éberen a tanulók figyelmét.

A program nem a hagyományos tantárgyi és órakeretek szerint működik. A tantermek barátságosabb, gyermek- és tanulásbarát környezetet biztosítanak. A gyermekek a műveltségi területeknek megfelelő tevékenységi központokban, azaz centrumokban tanulnak. Hat centrum létezik, melyek alacsony, szabvány szerint méretezett polcokkal vannak elválasztva, s amelyekben a közösen használható taneszközöket tárolják. A centrumokban, (a román, a matematika, az írás, az olvasás, a tudomány, a művészet)  2-6 tanuló önállóan, párban vagy csoportban 30 percet dolgozik. A félóra letelte után centrumcsere következik. Ezáltal minden tanuló ebédszünetig teljesíti a napi követelményeket minden tantárgyból.

E programban két tanító szervezi meg az oktató és nevelő tevékenységet. Ők a centrumtevékenységek alatt irányítják a tanulók felfedező munkáját, szükség esetén tanáccsal látják el őket. A centrumok befejeztével minden tanulónak lehetősége nyílik önmaga munkájának kiértékelésére.

Az értékelésben minden tanuló részt vesz, hibáját javítva a feladatlapon.

Adjuk meg tehát ezt a lehetőséget minden gyerek számára, hogy képességeit maximálisan hozhassa a felszínre.

Fontos leszögezni, hogy a szülőknek nem kell fizetniük ezért az oktatási formáért, nem jelent többletköltséget csak az ebéd biztosítását kell fedezniük.

Az előkészítő osztályba való beiratkozással kapcsolatos információkat az iskola titkárságán (0361-408978) és Madácsy Jolika (0755152259) tanító nénitől kaphatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: