2010-02-23 17:03:05• hírek • Kótai Levente

Összehangolt árvízvédelem

A lakosság hozzáállásával elégedetlen a prefektus.

Ma egyeztettek azok a hatóságok, amelyek az árvízvédelemben érintettek. A Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége, az Országos Talajjavító Hatóság, az Electrica Kft. és a Vízügyi Hatóság szakemberi a prefektúra által összehangolt munkálatokról állítottak fel helyzetképet.

Felülvizsgálatra kerültek a vízelvező csatornák, a töltések, a vízátemelő pompák. A csatornák tekintetében számos helyen kotrásra van szükség a biztonság megtartása érdekében.

Vasile Andriest, a Vízügyi Hatóság igazgatóját a Krasznán uralkodó állapotok aggasztják. A folyó két partját övező két töltés túl közel vannak egymáshoz, ezért kicsi az árterület felülete. A vezető amiatt is panaszkodott, hogy nem jut elég pénz a szükséges munkálatok elvégzéséhez. A rendelkezésre álló összegből nem tudják a szükséges partszabályozó munkálatokat elvégezni.

A lakosság, annak ellenére, hogy a törvények szabályozzák a kötelezettségeit, nem végzi el a szükséges karbantartó, megelőző intézkedéseket. A prefektus emiatt elmarasztalóan szólt a szatmár megyeiek felelősségtudatát illetően.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: