2009-02-03 16:30:06• hírek • Szatmár.ro

Összegyűltek a hívek

Minden évben február 2-án ünnepeljük a Szerzetesek Világnapját. Szatmárnémetiben ez alkalomból ünnepi szentmisét és szentségimádást tartottak.

A Szatmárnémeti Székesegyházban is megünnepelték az egyházmegye területén dolgozó szerzetesrendek jelenlétében a Szerzetesek Világnapját.

Az eseményre az egyházmegyéből 6 szerzetes és 44 nővér jött el, akik együtt imádkozhattak a nagy számban egybegyűlt hívekkel. A szentmise után ugyanis egy órás szentségimádásra is sor került.

Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök a szentmisén az evangéliumhoz kapcsolódva elmondta, Isten szava ma is hatékony, megvalósul, de tiszteletben tartja az ember szabadságát. Ennek példái a megjelent szerzetesek is, akik elfogadták ezt az életformát. Akarat is kell ugyanis ahhoz, hogy Isten szavát meg tudjuk hallani és követni tudjuk Őt. Ezért megköszönte a jelenlevő szerzeteseknek, hogy ezt a szolgálattal és lemondásokkal teli életet választották és egyházmegyénkben dolgoznak, majd emlékeztetett a szerzetesi életforma jellemzőire, melyek a szegénységre, a tisztaságra és az engedelmességre.

A szentmise és szentségimádás után, közös ebéden és kötetlen beszélgetésen is részt vettek az egyházmegye szerzetesei, amelyen megbeszélhették egymással tapasztalataikat, problémáikat.

Szatmárnémetiben is megünnepelték a Szerzetesek világnapját.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: