2009-11-02 14:32:49• hírek • Gozner Gertrud

Összegyűjtenék a kóbor ebeket

Hamarosan megnyílik Szatmár megye egyetlen, magánkézben levő kutyamenhelye - tudtuk meg Balogh József vállalkozótól, az állatotthon tulajdonosától.

A létesítmény alig 12 kilométerre található a megyeközponttól a Pusztadaróc és Szamosdara közötti útszakaszon. Egy hét múlva érkeznek meg az engedélyek az Állategészségügyi Igazgatóságtól, és a tervek szerint rá egy hétre, november közepén meg is nyitjuk a menhelyet - fejtette ki Balogh. Összesen 200 kutya befogadására lesz alkalmas a 300 négyzetméteres terület.

Az állategészségügyi igazgatóság által kibocsátott szabályzat szerint a menhelyen mind az ebtenyésztő egyesületek által bejegyezett, mind a kóbor kutyák helyet kaphatnak. Mindegyik négylábú számára jegyzőkönyvet nyitnak, amelyben feltüntetik a befogás helyét és dátumát, az eb fajtáját, nemét, színét és egyéb jellegzetességeit.

A helyszínen állatorvosi rendelő is fog működni, ahol a befogott kutyákat sorban megvizsgálják, és szükség esetén kezeléseket írnak fel a számukra. Az uniós szabványoknak megfelelő telep tulajdonosa úgy véli, hogy minden egyes állatnak sikerül új gazdát találniuk. Balogh József ugyanakkor bízik benne, hogy sikerül szerződést kötniük a polgármesteri hivatallal, és ezáltal megoldódna a várost ellepő kutyafalkák ügye.

Ilyés Gyula szintén üdvözölte az új kutyamenhely ötletét, mert a városháza korábban hiába kérte a katonaságtól az ipari park mögötti területet erre a célra, még nem kaptak választ az ügyben. Szatmárnémetinek ezért egyelőre nem lehet saját kutyamenhelye - magyarázta lapunknak az elöljáró. Ilyés szerint ha a létesítmény megkezdi a működését, a hivatal minél előbb szeretne szerződést kötni az üzemeltetővel, hogy minél előbb megtisztíthassák az utcákat a kóbor ebektől.



Szatmárnémetinek hamarosan lesz új kutyamenhelye


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: