2010-06-30 14:24:46• hírek • Gázsa Zsolt

Vásárolni valók a baba születése előtt

Ruhák: Szükség lesz  5-6 kis ingre (hosszú és rövid ujjú változatban), hálóruhákra összehúzható zsineggel a hátsó részén, valamint rugdalózókra. Ezeken kívül szükség lesz legalább 4 pár zoknira vagy kötött bébicipőre (az időjárástól függően), egy kardigánra vagy könnyű kabátkára, 4-6 gumibugyira egy egy téli kezeslábasra (ez persze megint csak a szülés időpontjának függvénye).

Tisztálkodószerek: Egy műanyag kád, babaszappan, babasampon, 2-4 törülköző (ha lehet kapucnival) vagy nedvszívó anyagból készült takarók, 3-4 mosdókesztyű, steril pamutlabdácskák és alkohol (a köldökzsinór tisztán tartására, amíg nem gyógyul).

Hálószobai felszerelések: Szükség lesz egy puha belső burkolattal, 3-4 lepedővel felszerelt gyerekágyra. Aki bölcsőt vagy mózeskosarat használ, annak hozzávaló takaróra, gumilepedőre, egy könnyű takaróra, és egy olyan eszközre, amivel megtámaszthatjuk a babát, hogy oldalt feküdjön, és egy zenedobozra vagy csörgőre.

Étkezési felszerelési tárgyak: 4-6 üveg (120 grammos és 250 grammos változatban is, víznek, anyatejnek, folyékony babatápszernek vagy gyümölcslének), egy üvegmosó, egy palackrekesz (a könnyű és steril kezelhetőség miatt), 6-8 partedli vagy büfiztetőkendő, aki szoptat, annak legalább 2 szoptatómelltartó és egy mellszívó (kézi vagy gépi).

Öltöztető felszerelések: Az öltöztetőasztalon legyen 4-5 kis ing vagy trikó, babaolaj, törlőkendők (alkoholos vagy hipoallergén változatban) egy hőmérő, orrszívó, egy babakörömvágó olló, vattalabdácskák és pamut törlőruhák, tisztogatókendőcskék, a pelenkázáshoz pelenkák százai.

Forrás: Maryann Brinley és Dr. Howard Berk: The Everything Pregnancy Book

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: