2008-11-26 15:36:47• hírek • Szatmár.ro

Összefogtak a zöldek

November 21. és 32. között Kolozsváron tartottak megbeszélést azok a civil szervezetek, melyek országszerte a természetvédelmi területek kezelési feladatait látják el. A megbeszélésen eldöntötték, egy koalíciót koznak létre.

A találkozón jelen voltak a Szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület képviselői. Az EKE Szatmár megyében öt védett zóna kezelési feladatait vállalták fel. Romániában 375 védett zóna van, melyből 78-at civil szervezetek kezelnek.

 

A beszélgetés során fény derült arra, hogy nagyjából mindannyian ugyanolyan gondokkal küszködnek, konfliktusaik vannak az állami hatóságokkal, magáncégekkel, miközben az adott terület védelmi feladatait látják el a különböző szennyező tevékenységet folytatókkal szemben. Ezeket a feladatokat ráadásul, bármiféle anyagi támasz nélkül teszik.

Abban is mindannyian egyetértettek, hogy a környezetkárosító tevékenységet folytatókkal szemben csakis úgy lehet hatékonyan fellépni, ha jól ismerik az erre vonatkozó jogszabályokat. Végül úgy döntöttek, hogy egy koalíciót hoznak létre. A koalíció célkitűzései már ezen a találkozón körvonalazódtak. A jövőbeli tervek szerint kurzusokat szerveznek majd, melynek során fejleszthetik kommunikációs és menedzseri képességeiket, jogi ismereteiket. Egy honlap létrehozását is kilátásba helyezték.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: