2009-12-01 12:07:26• hírek • Gozner Gertrud

Összefogtak a magyar kultúráért

Minden várakozást felülmúlt a Duna Televízió a kassai Thália Színházat támogató felhívása: három nap alatt a nézők több mint 24 millió forintot ajánlottak fel a nagy múltú kulturális intézménynek.

Öt kontinensről adakoztak a Duna Televízió nézői, hogy megmentsék Felvidék egyik legjelentősebb színházát, amely anyagilag olyannyira ellehetetlenült, hogy akár végleg felszámolhatják. Az összefogás példás volt: a Duna Televízió három napon át tartó felhívására nem kevesebb, mint 24.164.925 forintnyi felajánlás gyűlt össze. A nézők lehetőségükhöz mérten próbáltak segíteni: 500 forinttól egészen milliós nagyságrendekig adakoztak a nemes célra.

A televízió november 27-28-29-én tematikus összeállításokkal, színházi közvetítésekkel, dokumentumfilmekkel és adományvonal létrehozásával buzdított az adakozásra, hogy megmeneküljön a fennállása 40. évfordulóját ünneplő felvidéki teátrum.

Jövő héten derül ki pontosan, hogy mennyi pénzt gyűlt össze a színház részére, de az idei évad költségvetése mindenképp biztosítva van - nyilatkozta lapunknak Kollár Péter, a kassai Thália Színház igazgatója. A hétvégén nem működtek a bankok, ezért jó pár tranzakció nem történhetett meg - magyarázta az igazgató.

Az egyik számlánkon egy millió forint van, egy másikra 4 millió forint jött be, az interneten keresztül eladott jegyekről sincs még kimutatásunk - fejtette ki Kollár. Az igazgató szerint ha legalább 20 millió bejön, az már biztosítja a színház ezen évadjának a lefutását. Kollár Péter ezúton is szeretné megköszöni minden adományozónak a támogatást, amellyel sikerült megmenteni ezt a fontos magyar intézményt.


A szatmáriak a Sorompók nélkül színházi fesztiválon láthatták a kassai társulat A Padlás című előadását.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: