2016-02-08 09:51:25• hírek • Blikk.hu

Összefogott Norbi ellen a dietetikus szakma

Hét éve működik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, amely során éves szinten kétszáz helyen biztosítanak ingyenes szűrővizsgálatokat emberek ezreinek.

Ezt a programot az európai uniós­ források mellett ismert cégek és több tucat szakmai szervezet támogatja. Ez a program kérte fel Schobert Norbert (44) cégét, az ­Up­­date-­et főtámogatónak. Írásban értesítették, hogy a bizottságuk jóváhagyta a csatlakozást, és megküldék neki a szerződést, amelyet alá is írt.

Ám amikor a szakmai szervezetek képviselőiből álló bizottságnak szavaznia kellett volna a fitneszguru részvételéről, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) kijelentette: ha Norbit és cégét beengedik a programba, akkor ők kiszállnak. Később több szakmai szervezet és cég is csatlakozott ehhez szakmai, etikai és erkölcsi okokra hivatkozva. Az ország Norbija értetlenül áll a történtek előtt.

- Nem értem, hogy egy szervezet, amelynek tagjai az egészség megóvására esküdtek fel, így reagál. Mi felkérést kaptunk arra, hogy vegyünk részt a programban. Nagyon örültünk neki, hiszen a kitelepülések alatt képesek lettünk volna megmozgatni az embereket, ráadásul a 1,5 milliós Face­book-táborunk segítségével még több érdeklődőt tudtunk volna elvinni a szűrésekre. Én bárkivel összeállnék azért, hogy lefogyasszuk az embereket, és elvigyük őket ezekre a vizsgálatokra. Ám úgy tűnik, hogy a dietetikusszervezetnek fontosabb ellenem cégeket felkérve, kartellként bojkottot szervezni, mint az emberek egészsége és a társadalmi felelősségvállalás - jelentette ki Norbert, aki felháborítónak tartja a dolgot.

A teljes cikket itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: