2017-03-22 13:27:38• hírek • Szatmár.ro

Összefogással indítanak háborút az ingatlanspekulánsok ellen

A burgya-sarki McDonalds McDrive és a NEPI plázájának az építését is spekulánsok próbálják késleltetni, vagy éppen teljesen megfúrni.

Kereskényi Gábor polgármester mellett a városi tanács jogi bizottságának tagjai és a politikai pártok képviselői is részt vettek a szerda délben megtartott sajtótájékoztatón, amelyen a szatmári beruházásokról, pontosabban az azokat akadályozókról volt szó.

A résztvevők kijelentették, teljes mellszélességgel Szatmárnémeti fejlődése és a beruházások védelme mellett állnak és háborút kezdenek a spekulánsok ellen. Hogy miért is volt erre szükség? Mert két fontos beruházás létrejöttét is megpróbálják késleltetni – esetleg megakadályozni – a telek-spekulánsok.

Mint  ismeretes, a dél-afrikai NEPI befektetési alap egy bevásárlóközpontot készül építeni a Szamos-parton, a Károlyi úton. Az építkezést már egy árverésen megpróbálták akadályozni, ugyanis valaki egy 20 négyzetméteres terület megvásárlására több mint ezer eurót ajánlott négyzetméterenként. Az ajánlattevő egy olyan személy volt, aki pártfogoltjának üzleti érdekeit sértené a plázanyitás – hangzott el egy sajtótájékoztatón -, ezért a tisztességes verseny védelmében felfüggesztették az árverés eredményét. Később a NEPI tulajdonába került a terület.

Azonban a plázaépítés akadályozása ezzel nem ért véget. Most egy 1000 négyzetméteres földterület évekkel ezelőtt kiadott birtoklevelének a megsemmisítését kéri valaki. A birtoklevél a Római Katolikus Püspökség nevére szól, ők adták el a területet a plázaépítőknek. Amennyiben a bíróság megsemmisítené a birtoklevelet, a földterület az államhoz kerülne. Ez esetben tehát nem nyereségvágyból dolgoznak a spekulánsok, hanem a plázanyitás késleltetéséért, abban bízva, hogy a befektetési alap lemond a terveiről.

Áruló van a polgármesteri hivatalban?

Május 20-án kapta meg a polgármester a romániai McDonalds szándéknyilatkozatát, miszerint McDrive-ot és McCaffét nyitnának a Burgya-sarkon, az egykori OMV benzinkút helyén. Azóta meg is érkezett egy értesítés, hogy „valakik” szeretnék visszaigényelni az 1500 négyzetméteres földterületet. Pontosabban, visszaigényeltek egy területet évekkel ezelőtt, és mivel nem lettek kárpótolva, ezért most a Burgya-sarki területet kérik. Ez is késleltetheti a szatmáriak által régóta várt beruházás létrejöttét.

„Hónapok óta tárgyalok a McDonalds-szal. Most megkaptuk a szándéknyilatkozatukat, erre jön is egy kerékkötő. Úgy tűnik, hogy valaki súg az ingatlanspekulánsoknak a polgármesteri hivatalból” - mondta a polgármester. Szerinte ugyanis egyértelműen spekulánsok próbálják rátenni a kezüket a területre és nem az iratokat aláíró 80 éves férfi az igazi ötletgazda. Ez esetben valószínűleg  hatalmas összeget próbálnak legombolni a gyorsétteremláncról.

A résztvevők kijelentették: mindent megtesznek, hogy a beruházások megvalósuljanak - lehetőleg késlekedés nélkül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: