2012-04-06 17:21:23• hírek • Szatmár.ro

Összefogás, de külön-külön?

Az RMDSZ Szatmárnémeti székháza adott otthont ma annak a találkozónak, amelyen a Romániai Magyar Demokrata Szövetség az EMNP és az MPP képviselőivel egyeztettek közös magyar jelöltek állításáról Szatmárnémetiben.

Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmárnémeti szervezetének elnöke a találkozó után elmondta, hogy a jelek szerint a magyar jelöltek versenyének veszélyét mindhárom szervezet képviselői elismerik, mégis lassan körvonalazódik egy tiszta álláspont.

"Egyelőre nem teljesen tiszta, hogy mi az álláspontja az EMNP-nek egy összefogással állított magyar képviselettel kapcsolatban Szatmárnémetiben. Közös magyar polgármester támogatásáról beszéltünk, de mindemellett külön listával kívánnak indulni. Arra kértük őket, hogy jövő hétig tisztázzák ezzel kapcsolatos álláspontjukat, mert ha összefogásról beszélünk, azt nem lehet külön-külön megvalósítani.

Az RMDSZ ajánlata továbbra is egy erős szatmárnémeti magyar képviselet az önkormányzatban. Az RMDSZ tudja hogy kell megnyerni a választásokat Szatmárnémetiben, erős jelöltje van Ilyés Gyula személyében, aki határozottan tudja képviselni ügyeinket."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: