2017-12-28 16:24:00• hírek • Bede Emőke

Összefogás által leküzdhetők a jövő év nehézségei

Csütörtök délután zsúfolásig telt a szatmári Sváb Ház, hiszen az RMDSZ-frakció tagjai és szimpatizánsai évértékelőre gyűltek össze.

Az eseményt Pataki Csaba, a Szatmár megyei RMDSZ megbízott elnöke nyitotta meg. Beszédében Pataki az összefogás fontosságát hangsúlyozta, hiszen nehéz év köszönt az országra 2018-ban az átalakuló költségvetési rendszernek köszönhetően. A megbízott elnök szerint azonban kemény csapatmunka által át lehet hidalni az akadályokat, és sikerül majd megőrizni a kölcsönös bizalmat a tisztségviselők és választópolgárok között.
 

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere tovább árnyalta a Pataki Csaba által felfestett képet. Nehéz év elé néz a város, hiszen a kormány adótörvénykönyv-módosítása által jelentős összegektől esik el a helyi önkormányzat. Kitartó és átgondolt lépésekre lesz szükség, hogy a kiesés ellenére is sikerüljön előre mozdítani a várost, és ez nem csak Szatmárnémeti esetében igaz. Kereskényi hasonlóan kemény munkára buzdította a megye összes polgármesterét is.
 

Erdei D. István parlamenti képviselő beszédében a jövő évet érintő költségvetési módosításokról szólt, melyek nem csak az önkormányzatokat, hanem a vállalkozókat is akadályok elé állítja. Erdei D. Istvántól Magyar Lóránd vette át a szót: annak ellenére, hogy a 2017-ben elért eredmények hagynak némi kivetnivalót maguk után, a jövő esztendő újabb alkalmat ad ezek rendezésére. A képviselő biztosította a hallgatóságot, hogy 2018-ban is azon fognak fáradozni, hogy egyre több és jobb eredményt mutathassanak fel, ennek kulcsa pedig a hatékony csapatmunkában rejlik. Az évértékelőn természetesen Turos Lóránd, az RMDSZ Szatmár megyei szenátora is jelen volt, aki gondolataival az előtte szólók üzenetét vitte tovább: nem lesz könnyű év 2018, viszont a siker érdekében továbbra is összefogásra kell törekedni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: