2012-02-01 17:14:35• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb szolgáltatás a kóbor kutyákért: menhelye is lesz a városnak

Szatmárnémeti az ország azon városai közé tartozik, amely konzekvensen elutasítja a kóbor kutyák elaltatásának lehetőségét. Ennek jegyében nyitotta meg kapuit tavaly nyáron az ivartalanító-telep a Kossuth kertben és szintén ennek jegyében létesül majd egy kutyamenhely a Szatmárhegyi út mellett, Körtvélyes végében.

Ilyés Gyula polgármester szerint a hét végi tragikus eset, amikor kóbor kutyák megöltek egy idős nőt a Szennyvíztisztító-telep közelében, rávilágított arra, hogy a városnak a határain kívüli eseményekért is felelősséget kell vállalnia.

„Több millió euró uniós pénzt költöttünk bicikliútra, de oda nem mennek ki családok gyerekekkel, ha kutyafalkáktól kell félniük", mondta Ilyés. „Hiába sterilizáljuk mi a város kutyáit, ha közben azok áramlanak be a környező falvakból", tette hozzá.

A Kossuth-kertben augusztus óta működő telep nagy problémája, hogy az ivartalanított kutyákat helyszűke miatt egy idő után szabadon kell engednie. Ezért lenne szükség egy menhelyre.

„Az ötlet nem új keletű, és most megállapodtunk a Free Life egyesülettel. Mi biztosítjuk a helyet és annak őrzését, ha úgy adódik. Ők pedig vállalták a menhely fenntartását, a kutyák élelmezését, szállítását", magyarázta Ilyés.

Az új menhelyet az ipari park közelében található egykori kaszárnya területén alakítják majd ki. A Free Life szerződést kötött az egyik üzletlánccal, a lejárt szavatosságú termékekkel pedig számításaik szerint élelmezni tudják majd az ebeket.

A polgármester számításai szerint a menhely három hónapon belül megnyithatja kapuit és itt helyezik majd el az ivartalanított kutyákat. Ilyés kilátásba helyezte, hogy tovább szigorítják majd a kutyatartás szabályait, pontosabban a nyilvántartásukat. Kifejtette, hogy a sintérszolgálat a továbbiakban is működni fog. Egyrészt, mert törvény írja elő, másrészt pedig, mert szükség van egy olyan egységre, akik bármilyen szükség esetén fel tudnak lépni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: