2019-03-09 10:08:40• hírek • Szatmár.ro

Összefogás: a hétgyermekes résztelki család végre új otthonra talált, elkezdődött a felújítás

Biztosan emlékeznek még a szörnyű hírre, miszerint február 2-a hajnalban egy család otthona szinte porig égett a Szatmár megyei Résztelken. A gyermekek és a szüleik tétlen nézték végig, miként válik a ház, az életük a földdel egyenlővé.

A helyszínre kiérkező katasztrófavédelem már nem tehetett semmit. A maradványok használhatatlan, kormos, elszenesedett sitté váltak. Az égegyadta világon mindenük oda lett. - Ekkor mutatkozott meg a láthatatlan "erő", mely egyszer elvesz, másszor pedig ad. A falu ortodox papja, Florin Libotean és Marcela Papici (volt kórházigazgató), a Szülők a Gyermekekért Egyesület elnöke rögtön a család segítségére sietett és létrehozták a lehetetlent: a szerencsétlenséget követően, órákon belül elindították a fizikailag több száz főt, lelkiekben pedig a nemzetet megmozgató karitatív akciót. A "O casă nouă celor 7 copii din Tătărăsti" Facebook oldalon folyamatosan nyomon követhettük a fejleményeket, ami a pénzgyűjtést, valamint az építőanyag-, ruhanemű- és tartós élelmiszer felajánlás alakulását jelentette. Örömünkre szolgált beszámolni a "Gasca Zurli" csapat nagylelkű felajánlásról, melynek köszönhetően 5000 eurós csekket nyújtottak át a családnak. A szatmárnémeti katasztrófavédelem munkatársai több, mint 8000 lejt és építőanyagot ajánlottak fel a póruljártaknak. Az ortodox egyház jóvotából majd' tízezer eurós támogatást vehettek át a tető nélkül maradtak. 

 

Az egy hónapos pénzgyűjtés eredménye a nemzet összefogásának köszönhetően: a Kajtár család aláírhatta az adásvételi szerződést. Több hetes szenvedést, szomorkodást, nyomorgást követően újra remény gyúlt a kicsik és a nagyobbak lelkében - az emberek jóságának köszönhetően.

 

A ház már megvan, de erősen felújításra szorul. Szerencsére, erre is futja, no meg berendezésre. A konyhai és a fürdőszobai felszerelések, illetve a szobák bútorzata mellett ruházatra is költeniük kell Kajtáréknak. Lesz helye a pénznek bőven!

 

Egy szomorú történet az emberek összefogásának és jóságának köszönhetően boldog véget érhet. Tovább élt talán a karácsony szelleme, nem hagytuk cserben a reményvesztetteket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: