2009-05-25 14:38:46• hírek • Ferenczi Noémi

Összefogás a diákságért

A Szatmár Magyar Diáktanács (SZMDT) a három magyar tannyelvű középiskola összefogása lévén jött létre. Céljuk a három iskola diákságának összekovácsolása.

Az SZMDT tagja a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségnek. Az SZMDT vezetőségében mindhárom magyar tannyelvű középiskola képviselteti magát: a diáktanács elnöke Igaz Máté, a Református Gimnázium diákja, Kovács Réka, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja és titkára Papp Máté, a Hám János Iskolaközpont diákja.

Az új diákszövetségre azért volt szükség, mert eddig nem létezett egy olyan diákszervezet, mely összefogná a szatmári magyar középiskolásokat - mondták el a Szatmár.ro-nak az elnökség tagjai.

A Szatmári Magyar Diáktanács elsődleges célja a szatmári diákélet felpezsdítése, minél több szabadidős tevékenység megszervezése illetve egy diákújság beindítása. Emellett szeretnének közös képzéseket, nyári táborokat, bulikat szervezni.

„Szeretnénk átvenni a Magyar Ifjúsági Kezdeményezéstől az Ifjúsági Napok megszervezését"- mondta el a Szatmár.ro-nak Igaz Máté, elnök.

Az SZMDT pályázatokból és támogatói hozzájárulásból szeretné finanszírozni ezeket a tevékenységeket, ezen kívül a jövőben a nagykárolyi és a tasnádi diákszervezeteket is szeretnék bevonni a diáktanácsba.


Igaz Máté, elnök és Kovács Réka, alelnök
Igaz Máté, elnök és Kovács Réka, alelnök


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: