2010-01-18 11:52:53• hírek • MTI/AP/dpa

Összefogás a Haitin lakók megsegítésére

Bono, Sting, Justin Timberlake, Christina Aguilera és Alicia Keys is fellép a január 22-i Hope for Haiti televíziós adománygyűjtő koncerten - jelentette be George Clooney, a tucatnyi amerikai tévécsatornán sugárzásra kerülő jótékonysági műsor házigazdája. Közben számos híresség példamutatóan nagy összegű adományokat ajánlott fel a haitiak megsegítésére.

A vasárnap esti Arany Glóbusz-gálán megszólaló Clooney elmondta, hogy több mint negyven híresség vállalta a szereplést a Music Television műsorában, amelyet a hálózat csatornáin kívül az ABC, a CBS, az NBC, a CNN, a FOX és az HBO televízió is élőben vesz át.
A program célja "megmutatni a Haitin élőknek, hogy az egész világ figyel rájuk" - fogalmazott a filmsztár.
A műsor bevételét a Vöröskereszthez, az UNICEF-hez, és egyéb, a haitiakat közvetlenül támogató segélyszervezetekhez juttatják el.

Clooney műsorvezetőtársa, a haiti származású Wyclef Jean énekes lesz, akinek a katasztrófa áldozatainak támogatására létrehozott Yele Haiti segélyalapját szintén támogathatják a program nézői. A tévéműsor alatt elhangzó dalokat az iTune-on is hozzáférhetővé teszik, a letöltés bevétele pedig ugyancsak a segélyalapokat gazdagítja - ismertette Glooney.

Az Ausztrál Open megnyitása előtt, vasárnap megtartott jótékonysági bemutatón Roger Federer teniszcsillag Serena Williamsszel és más kollégáival 200 ezer dollárt gyűjtött össze a haitiak javára. Az amerikai Not On Our Watch szervezet, amelyet Matt Damon, Don Cheadle, Brad Pitt és George Clooney hozott létre, bejelentette, hogy egymillió dollárral támogatja a katasztrófa sújtotta terület orvosi ellátását.


Haitinek nagy szüksége van minden segítségre
Haitinek nagy szüksége van minden segítségre


Gisele Bündchen brazil szupermodell a people.com szerint 1,5 millió dollárt juttatott el a Vöröskeresztnek.
Sandra Bullock, Brad Pitt és Angelina Jolie az Orvosok Határok Nélkül szervezet haiti erőfeszítéseit támogatták egymillió dollárral. Madonna 250 ezer dolláros csekket töltött ki a Partners for Health számára. "Arra kérem a barátaimat és rajongóimat világszerte, hogy kövessék a példámat, és adjanak, amennyi tőlük telik" - toborzott követőket a popdíva.
Lance Armstrong kerékpárversenyző LiveStrong Foundation elnevezésű alapjából szintén 250 ezer dollárt utalt át az Orvosok Határok Nélkül és a Partners in Heath szervezeteknek.

Tiger Woods 3 millió dollár értékben egy mobil kórházat küld Haitira - jelentette be a golfsztár hip-hop mogul barátja, Russell Simmons. Az amerikai Nemzeti Futball Liga (NBL), az NBA kosarasai, a baseball nagyjai (MLB) és a jégkorongozók (NHL) is nagy összegű adományokkal járultak hozzá a földrengés okozta károk enyhítéséhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: