2016-06-17 17:56:38• hírek • Szatmár.ro

Összefogás Szatmárnémetiért és Szatmár megyéért

Pataki Csaba lesz a megyei tanács elnöke, a PNL-nek alpolgármestere és tanácselnök-helyettese is lesz.

"A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Szatmár megyei szervezetei közös döntést hoztak pénteken a Szatmár Megyei Tanácsban és a Szatmárnémeti Helyi Tanácsban való együttműködésről.

A két politikai alakulat partnersége értelmében a PNL támogatja az RMDSZ megyei tanácselnök-jelöltjét, illetve az RMDSZ bizalmat szavaz a PNL által javasolt megyei tanácsi alelnökjelölteknek. A PNL ugyanakkor aktívan részt vesz majd a Szatmárnémeti polgármesteri hivatal vezetésében is, alpolgármestert nevesítve a testületbe.

Az RMDSZ és a PNL közötti együttműködés az elmúlt két évben már konkrét lépésekben is megmutatkozott. A Szatmár Megyei Tanács és a Szatmárnémeti Helyi Tanács szintjén több közös elképzelést is sikerült átvinni az elmúlt periódusban.

A Szatmár megyei választópolgárok által a június 5-i helyhatósági választásokon adott egyértelmű, a helyi adminisztráció szintjén elvárt váltás üzenetét figyelembe véve az RMDSZ és a PNL mostani együttműködése folytatása az elmúlt évek közös munkájának. Ennek célja pedig egyértelműen a megye és településeinek harmonikus fejlesztése" - írja az RMDSZ közleménye, amelyet Pataki Csaba megyei RMDSZ-elnök, Kereskényi Gábor Szatmárnémeti RMDSZ-elnök, valamint Romeo Nicoara és Adrian Cozma PNL-társelnökök írtak alá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: