2018. szeptember. 26., szerda
Névnap:
2017-11-01 11:13:17• hírek • Bede Emőke

Összeférhetetlenséggel vádolják a tasnádszántói alpolgármestert

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) látkörébe került Tasnádszántó alpolgármestere. Jelenleg összeférhetetlenséggel és hamis vagyonbevallás beadásával vádolják.

Öt egykori és jelenlegi magasrangú tisztviselőt vádolt meg az ANI összeférhetetlenséggel és hamis vagyonnyilatkozat beadásával. Ezek között szerepel Sergiu Silaghi is, aki 2012 júliusa és 2017 áprilisa között egyszerre volt a község alpolgármestere és egyéni vállalkozó is, holott ezt a jelenleg érvényben levő törvénykezések határozottan tiltják.

Mint kiderült, az alpolgármester sem a 2014-es, sem a 2015-ös, sem a 2016-os vagyonnyilatkozatában nem jelezte, hogy egyéni vállalkozó lenne. Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség jelezte ezen észrevételét a Nagykárolyi Törvényszék felé, ahol további vizsgálatokat indítanak majd az ügyben.

A tasnádszántói alpolgármesteren kívül eljárás indul Felsővisó polgármestere ellen, valamint egy Arad, egy Calarasi és egy Arges megyei magasrangú köztisztviselő ellen is. Az ügyekben az illetékes törvényszékek hoznak majd ítéletet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: