2015-11-06 14:27:21• hírek • Szatmár.ro

Aláírták Szatmárnémeti elkerülőútjának tervezési és kivitelezési szerződését

Péntek délben a Szatmár Megyei Tanács kis gyűléstermében írta alá Narcis Neaga, az Országos Közút- és Autópályakezelő Társaság (CNADNR) igazgatója és a munkát elnyerő, három cégből álló konzorcium vezetője a megyeközpont elkerülőútjának megtervezéséről és megépítéséről szóló szerződést. A közel 20 kilométeres út része egy Szamos-híd is.

"Régóta várja már minden szatmári ezt a pillanatot" - kezdte beszédét az ünnepélyes szerződéskötést megelőzően Adrian Stef megyei tanácselnök. Mint házigazda köszöntötte a Országos Közút- és Autópályakezelő Társaság megjelent képviselőit is, mások mellett az igazgatót, Narcis Neagát is. Silaghi Ovidiu egykori szállításügyi miniszter visszaemlékezett a projekt indítására, a sok egyeztetésre Szatmárnémeti polgármesteri hivatalával a kisajátítások és a lehetséges útvonalak ügyét illetően.

Stef elmondta: az elkerülőút közel 20 kilométer hosszúságú lesz, ebből 5,2 kilométer lesz két-, 13,94 kilométer pedig négysávos. A repülőtér közelében található nagy kanyarból indul, majd a Szőkemocsárt, a Szatmárzsadány felé vezető utat, a Szatmárnémeti-Nagyvárad utat keresztezve halad majd Lázári irányába, a Gorunului utcát is keresztezve vezet  el Batiz bejáratának a közeléig. Összesen négy - kisebb vagy nagyobb - híd és hat felüljáró épül - közöttük van a Szamos folyón áthaladó híd is, amely a Károlyi-úti Dana hotel közelében épül majd meg.

Narcis Neaga kijelentette: a közbeszerzésen nyertes cégcsoportnak - ennek tagjai: Asocierea Itinera SpA - Collini Lavori SpA - Via Design SRL - 5 hónap áll a rendelkezésére, hogy elkészítse a terveket, 18 hónap alatt kell megépítenie az utat és 24 hónap jótállást kell vállalnia az elvégzett munkára. Elmondása szerint 42 napon belül kiadják a munkakezdési parancsot, aztán következhet a tervezés, majd a kivitelezés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: