2015-11-06 16:38:52• hírek • Szatmár.ro

Összeférhetetlenséggel vádolja az ANI Adrian Stefet

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség legfrissebb sajtóközleményében 25 személy neve szerepel.

Pénteken, november 6-án került fel az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) honlapjára egy közlemény, mely szerint most 25 személy ügyében állapított meg összeférhetetlenséget - nyolc polgármester, kilenc alpolgármester, egy megyei tanácsos, öt helyi tanácsos és egy volt helyi tanácsos, na meg egy megyei tanácselnök ügyében. A Szatmár Megyei Tanács elnöke, Adrian Stef ügyében!

Az irat szerint Adrian Stef több olyan szerződés megkötésében vett részt, melynek során több mint 1,2 millió lej haszonra tett szert a SC Folda Security SRL, mely vállalkozásnak ő részvényese, illetve adminisztrátora volt abban az időben. Az ügyről az ügynökség már tájékoztatta a korrupció-ellenes ügyészséget (DNA). Az ANI oldalán megjegyzésként szerepel, hogy 2014. március 24-én is összeférhetetlenséget állapítottak meg Adrian Stef ügyében.

"Az ANI-tól semmiféle hivatalos értesítést nem kaptam, csak arról a pár mondatról tudok, ami a honlapon szerepel. Az biztos: 2008 óta nem vagyok a Folda Security adminisztrátora, 2009-ben pedig a részesedésemet is eladtam. Természetesen fellebbezni fogok a döntés ellen, amint hivatalos értesítést kapok" - mondta el a Szatmár.ro-nak Adrian Stef. A megyei tanácselnök a 2014-es összeférhetetlenségi ügyről is beszélt: "Az ügy most a legfelsőbb bíróságon van. Akkor a létező, de felfüggesztett PFA-m miatt talált összeférhetetlennek a szerv. Egy olyan PFA-ról van szó, aminek soha nem volt semmiféle forgalma."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: