2014-01-20 13:52:05• hírek • Kocsis Zoltán

Összedőlt egy faház Petén, egy ember életét vesztette - FRISSÍTVE

Egy ember életét vesztette, egy másik pedig súlyosan megsérült, amikor hétfő délben összedőlt egy évek óta használaton kívüli faház Petén, alig néhány száz méterre a román-magyar országhatártól.

Az egykori Bistro Reisen az 1990-es évek elején egyike volt azoknak a faházaknak, amelyek révén tulajdonosaik megpróbálták kihasználni a rendszerváltást követően megnyíló határok előtt felduzzadó autósorok jelentette üzleti lehetőségeket. Ki innivalót, gyorsételt vagy éppen zöld kártyát kínált megvételre. A határátlépések liberalizációjával aztán egyre gyorsabban lehetett átjutni a szomszédos országba, csökkentek a sorok, eltűntek az ügyfelek. És bezártak a faházak. Az eladást illetve bérbeadást hirdető fémtábla is elégé megkopott már az évek során.

A helyi roma közösség tagjai azonban gyorsan megtalálták az évek óta elhagyatott, düledező építmények hasznosítási módját: tüzelőnek való faforrásnak használták azokat. Az helyszínen lévők elmondása szerint hétfőn is ezzel a szándékkal ment be a házba a két, húszas éveinek elején járó nő.

Valamilyen oknál fogva aztán az épület szerkezete megingott, az emeleti rész leszakadt, maga alá temetve a két nőt. A helyszínre érkező tűzoltóknak hosszú perceikbe került, amíg kitámasztották a tetőszerkezetet, ideiglenesen biztosították a terepet és láncfűrészt is alkalmazva megtalálták a két pórul járt személyt.

A 23 éves Mezei Ginán azonban már nem tudtak segíteni, ő a baleset következtében életét vesztette. A másik nőt, a 21 éves Varga Tímeát súlyos állapotban szállították kórházba. A bámészkodók  elmondása szerint őt nem kevesebb mint hat gyereke várja otthon.

A tűzoltóság a helyi önkormányzat segítségével ezt követően teljesen lerombolta a közveszélyessé vált épületet, nehogy másra is rászakadjon illetve azért, hogy megbizonyosodjanak: nincs-e más a romok alatt-között.

Ezt követően az épület valamint a körülötte lévő tíz ár föld tulajdonosának feladata lesz a romokat elpucolni. Aki, értesüléseink szerint, immár évek óta nem fizette ki az ingatlanadót a tulajdona után.


A Szatmár Megyei Rendőrségnek délutánra hivatalosan is sikerült azonosítania a két áldozatot. Ezek szerint a balesetben a 24 éves Varga Tímea vesztette életét, míg a 23 éves Mezei Clara (hat gyerek anyja) többszöri súlyos zúzódást szenvedett, őt a Szatmár Megyei Kórházba szállították.


Mellékelt videónk bizonyos személyek számára a nyugalom megzavarására alkalmas lehet.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: