2010-05-08 18:31:17• hírek • Szatmar.ro

Összecsaptak a K1-esek

Péntek este rendezték meg a II. K1 Gálát Szatmárnémetiben, a Traian Vuia Középiskolában. A nyolc órakor kezdődő sporteseménynek a középiskola sportterme adott otthont.

A zsúfolásig megtelt nézőtéren a késve érkezett emberek csak a leghátsó sorokban találhattak maguknak még ülőhelyet, illetve olyan részeken, ahol a távolság, valamint az elől állók miatt nem sokat láthattak. A szatmárnémeti fiúkon kívül több romániai, valamint magyarországi városból is érkeztek sportolók, hogy megküzdjenek egymással. Városunkat a Kyo Gym klub nyolc versenyzője, illetve két másik harcos képviselte. Igen nehéz helyzetben voltak a hazaiak hiszen a vendégek jól felkészülten érkeztek és nem kímélték a szatmáriakat. Rengeteg ütés, rúgás érte a versenyzőket, s bár az első menetek kevésbé voltak pörgősek és látványosak, a gála második felében már felgyorsultak az események, és agresszívabbnak is mondható volt a küzdelem. A szatmári Kyo Gym klubos Rus Nicolae, Veres Cristian és Tira Octavian kellemes pillanatokat szerzett a helyi szurkolóknak, míg Borsán Csaba és Sachelaru Valentinnek kevésbé volt szerencséje.
Az első öt párharc után kisebb szünet következett, s a ring az Unió Klub cselgáncsosai bemutatójának szolgált színhelyül.


Az Unió Klub cselgáncsozói sem kímélték egymást
Az Unió Klub cselgáncsozói sem kímélték egymást


A bemutató után ringbe léptek a nyolcvan kiló feletti sportolók, akik adnrenalinban gazdag látvány nyújtottak a közönségnek. Munteanu Marius is jól kezdte a harcot, ellenfelének, a magyarországi Hosszú Ferencnek már az első pillanatokban ömlött a vér a fejéből rúgásától, azonban ezt a támadást a saját lába is megsínylette.


Hosszú Ferenc fejét ápolják
Hosszú Ferenc fejét ápolják


A magyar küzdősportos rövid ápolása után gyors és kemény sorozatütésekkel kifárasztotta Munteanut, aki a támadásoktól a ring padlóján görnyedt. Edzője végül szó szerint bedobta a törölközőt, így jelezvén, hogy feladják ezt a menetet. A küzdőtérről felálló Munteanu nem tudta megemészteni a veszteséget, dühöngve rúgta a nézőtérre a ring szélén elhelyezett egyik reklámtáblát, majd távozott. Ez a cselekedete szemmel láthatóan nem tetszett a sporttársainak sem, hiszen akár meg is sérülhetett volna valaki a nézőtérről.


Munteanu megsemmisülve ül a padlón
Munteanu megsemmisülve ül a padlón


A következő összecsapás a Corso Roulette-es Bara János „Jocó" és az Aradi Silaghi Cristian között zajlott. A nagyreményű Jocónak sajnos hamar fel kellett adnia a versenyt, mivel nem bírt ellenfelével. A nézők tapssal búcsúztatták. A szatmári Cardos Anghelnek sikerült ismét visszaszereznie a város becsületét a nagyszebeni Olar Miodraggal szemben. Ez a mérkőzés valóban pörgős volt és nyomát sem lehetett találni a kíméletnek az ütésekben. Mindkét ellenfél remekül küzdött, a szebeni a végére azonban kifáradt, így a helyi Cardosé lett a dicsőség.

Az est fénypontját a szatmári Szűcs Barnabás és a magyarországi Szabó Gábor küzdelme jelentette. A K1 Gála szervezője és magyarországi ellenfele mindvégig tisztán játszott, fair play volt jellemző küzdelmükre. A szatmáriak nem csalódtak Barnában, akinek győzelmét állva tapsolták, s nevét még hosszasan skandálták, a meccset követően pedig többen közös fotót is készítettek a bajnokkal.


Az est fénypontja Barna és Gábor küzdelme volt
Az est fénypontja Barna és Gábor küzdelme volt


A kemény harcból végül Barna került ki győztesen
A kemény harcból végül Barna került ki győztesen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: