2009-05-23 15:25:03• hírek • MTI/Reuters/AP

Összecsapások Athénban

Negyvenhat tüntetőt őrizetbe vettek a görög hatóságok a pénteki athéni zavargások idején - közölte szombaton a görög rendőrség, amely szerint a rendbontók több tucat autót megrongáltak.

A pénteki athéni összecsapások azért robbantak ki muzulmán bevándorlók és a rendőrség között, mert két nappal korábban az iszlám közösség szerint görög rendőrök egy igazoltatás során széttéptek és megtapostak egy Koránt.
Pénteken mintegy 1500 muzulmán vonult végig Athénon "Allah nagy" kiáltásokkal.

A parlament elé vonulva kövekkel és botokkal kezdték el dobálni a törvényhozás épületét őrző rendőröket, akik ismét könnygázt vetettek be ellenük.

A tüntetők autókat borítottak fel - megrongáltak 75 gépkocsit -, kukákat gyújtottak fel, s megtámadtak több bankfiókot. A rendőrök negyvenhat rendbontót őrizetbe vettek. Hét biztonságit és ugyanannyi bevándorlót sérülésekkel kórházban ápolnak.
Görögországban egyre több probléma van a bevándorlókkal, akik naponta érkeznek Törökországon keresztül Ázsiából, és innen akarnak továbbmenni Nyugat-Európába.

A görög belügyminisztérium szerint tavaly közel 150 ezer tartózkodási engedély nélküli bevándorlót tartóztattak le az országba, és közülük 57 ezren Törökországból érkeztek. Becslések szerint jelenleg negyedmilliónyian élnek illegálisan Görögországban. Jogvédő szervezetek szerint viszont a görög hatóságok nem védik meg a bevándorlókat az atrocitásoktól.


Összecsapások aténban. Összesen 45 személyt tartóztattak le.
Összecsapások aténban. Összesen 45 személyt tartóztattak le.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: