2014-07-01 10:52:04• hírek • mti

Összecsap az "alpesi" és az "igazi" Messi

Az "alpesi Messinek" is nevezett Xherdan Shaqiri jó teljesítményében és góljaiban reménykedik a svájci labdarúgó-válogatott, amely Argentínával csap össze 19.00 órai kezdettel a brazíliai világbajnokság keddi nyolcaddöntőjében.

A 22 éves középpályás az utolsó csoportfordulóban mesterhármast ért el Honduras ellen, s ezzel a legjobb 16 közé vezette csapatát.

Az argentin válogatott játékosai úgy nyilatkoztak, kiválóan felkészültek abból, hogy kire kell figyelniük a svájci támadások megállításához: "Shaqiri remek formában van, klasszis játékos, nagyon óvatosnak kell lennünk vele" - dicsérte a Bayern München futballistáját a 30 éves rutinos középpályás, Javier Mascherano.

A svájci védelem fő feladata viszont a négyszeres aranylabdás, a tornán négygólos Lionel Messi "semlegesítése" lesz: "Világos, hogy nagyon nehéz lesz teljesen kizárni Messit a játékból, hiszen döntő pillanatokban képes váratlan megoldásokra" - mondta a 27 éves klasszisról a svájci hálóőr, Diego Benaglio.

Svájc szövetségi kapitánya, a német Ottmar Hitzfeld kifejtette, hogy nem ők a találkozó esélyesei, de nincs vesztenivalójuk: "Történelmet írhatunk kedden, egy mérkőzésen bármi megtörténhet" - mondta a 65 esztendős szakember, utalva arra, hogy 1954 után juthat ismét a legjobb nyolc közé világbajnokságon a svájci válogatott.

A két csapat eddig hat alkalommal találkozott, négy argentin siker mellett két döntetlen született, s a gólkülönbség is a dél-amerikai együttes fölényét mutatja: 14 gólt szereztek három svájci találattal szemben.

Utolsó mérkőzésüket 2012-ben vívták, a 3-1-es argentin sikerrel zárult találkozón érte el első mesterhármasát a válogatottban Lionel Messi. Az FC Barcelona támadója minden tétmérkőzést figyelembe véve 396 találatnál jár, így akár már a vb-n megszerezheti 400. gólját.

A két együttes a torna legsportszerűbb csapatai közé tartozik: mindössze egy-egy sárga lapot kaptak a csoportkör három fordulója alatt.

A találkozó győztese a Belgium-Egyesült Államok mérkőzés továbbjutójával találkozik a negyeddöntőben.  Addig is ne feletsd el és tippelj vébéjátékunkon, amelyen egy magyarországi wellness-kirándulást nyerhetsz!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: