2012-06-26 12:08:07• hírek • Kocsis Zoltán

Összeállt a tanács Nagykolcson

Hétfő késő délután összeállt az új községi tanács Kolcs községben és megnevezték az új alpolgármestert is. Noha eredetileg Szatmárpálfalván is meg kellett volna történnie mindennek, az alakuló gyűlést péntek 10 órára halasztották.

Kolcs községben remekül szerepelt az RMDSZ a június 10-ei önkormányzati választásokon, mivel Domokos Sándor polgármester megtartotta tisztségét, a magyarság érdek-képviseleti szervezete hét tanácsosi helyet is szerzett. A Szociál-Liberális Szövetségnek öt képviselője lesz a tanácsban, míg a Demokrata-Liberális Pártnak egy.

Az abszolút többséget szerzett frakcióban volt némi törés az alpolgármesteri tisztséggel kapcsolatban. Néhányan RMDSZ-es alpolgármestert szerettek volna kinevezni, a másik csoport viszont, a megyei tanácsnál kialakult új erőviszonyok miatti jobb reprezentálásban reménykedve inkább USL-és tanácsost láttak volna szívesebben az alpolgármesteri székben. Végül utóbbi érvek bizonyultak döntőnek, így az USL nemzeti-liberális (PNL) szárnyát képviselő Ionel Iftene maradt az alpolgármester.

Ezzel szemben Szatmárpálfalván elmaradt az alakuló ülés. A megyeszékhely tőszomszédságában lévő község tanácsát hat RMDSZ-es, 4 USL-és és 3 PDL-és tanácsos alkotja majd. A halasztás nem hivatalos oka, hogy a kulisszák mögött nem tudtak megegyezni az alpolgármesteri tisztségről. Nagy József újjáválasztott polgármester nem kívánta kommentálni a fejleményeket. Az alakuló gyűlés új időpontja péntek délelőtt 10 óra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: