2011-03-22 10:52:50• hírek • MTI/Reuters

Összeáll a zenészvilág Japánért

A tinik kanadai bálványa, Justin Bieber és az ír U2 is énekel azon a digitális albumon, amelyet a Universal Music ad ki villámgyorsan, hogy adományokat gyűjtsenek a japán természeti katasztrófa és nukleáris válság áldozatainak megsegítésére.

A lemezen hallható lesz mások mellett Rihanna, Bon Jovi és Nicki Minaj is. A világ legnagyobb zeneműkiadójának az a szándéka, hogy a hét végére már kapható legyen a lemez annak ellenére, hogy az előadói gárda még formálódik. A bevételeket a Japán Vöröskereszt kapja majd - közölte a kiadó szóvivője.

"Csak digitális változatban készítjük el, mert így gyorsan és világszerte piacra tudjuk dobni. A terv az, hogy a hét második felében már kapható legyen" - hangoztatta az illetékes. Az album sikere attól függ, hogy minél több olyan nagy előadót találjanak, akik hajlandók lemondani a dalok szerzői jogából származó bevételekről.

Lady Gaga, aki Imádkozunk Japánért feliratú karperecek eladásából próbál segíteni a szigetországot sújtott földrengés és cunami áldozatain, szintén szerződésben áll a Universallal.

A japán természeti csapásban eddig legkevesebb 21 ezer ember vesztette életét vagy tűnt el.


Lady Gaga karkötőkkel próbál pénzt szerezni Japánnak
Lady Gaga karkötőkkel próbál pénzt szerezni Japánnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: