2018-02-09 13:26:34• hírek • MTI

Őslakosok koponyáit akarták Indonéziából kicsempészni

A bali hatóságoknak sikerült megakadályoznia, hogy kulturális jelentőséggel bíró műtárgyakat, huszonnégy gondosan kikészített emberi koponyát csempésszenek ki Hollandiába.

A bali vámhivatal illetékesei arról számoltak be, hogy januárban két alkalommal foglaltak le szállítmányokat. A papírdobozokba pakolt emberi koponyákat a csempészek Hollandiába akartak eljuttatni.


A  hatóságok szerint a koponyák kulturális jelentőséggel bíró műtárgyak voltak, amelyek Indonézia egy más részéből  származtak. A szállítmányon úgy tüntették fel, mintha szintetikus anyagból készültek volna, ám a Balin működő kulturális örökségmegőrző központ szakértői vizsgálata megállapította, hogy valódi emberi koponyák lapultak a dobozokban.

 

Az örökségmegőrző központ dönt a leletek sorsáról. A vámhivatal szerint a koponyák a dajak őslakosok által lakott térségből, Borneó szigetéről származhatnak.  Az üggyel kapcsolatban még senkit nem tartóztattak le. A vámhivatal az örökségmegőrző központra bízta a döntést, hogy mi legyen a lefoglalt koponyákkal.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: