2013-02-22 21:06:26• hírek • Póti Orsolya

Ősi hangszereket szólaltatott meg a D Ø T S

Különleges műsornak adott otthont február 22-én, péntek este a szatmárnémeti Alkotóház előadóterme. Felician Pop latin költeményeket skandált és a „DØTS" együttes pedig ősi hangszereket szólaltatott az Artis színjátszó csoport közreműködésével.

A Szatmári Művészeit Iskola és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ egy a megszokottaktól eltérő műsorral várta a kikapcsolódni vágyókat február 22-én, péntek délután az Alkotóházban.

Az Arhcaeus című rendezvény első felében ősi román hangszereket szólaltatott meg Ravas Ioan, majd színpadra lépett a szatmárnémeti „D Ø T S" együttes, amelynek tagjai első alkalommal a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület Luca-napi műsorán léptek fel.

Szilágyi „Szisz" Zoltán a didgeridoot, az észak-ausztráliai őslakosok fúvós hangszerét szólaltatta meg, Balogh „Mr. F." Ferenc sámándobon, kalimbán és egyéb ősi ütőshangszeren játszott, Szilágyi „Czanó" Ottó és Rácz Attila pedig dorombon zenéltek.

Az együttes ősi hangszerbemutatóját az Artis színjátszó csapat három tagjának (Iosif Afmed, Preala Gianinia, Toni Puscas) koreográfiája tette még látványosabbá.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: