2011-02-18 19:41:07• hírek • Szatmar.ro

Ősi ellenség kiütve

A román férfi kézilabda-bajnokság utolsó őszi fordulóját rendezték február közepén, ez a kalendáriumi zűrzavar azonban cseppet sem zavarta meg a Szatmárnémeti VSK csapatát. Pedig Palkó János és Nicolae Istrate együttese az ősi rivális Nagybányát fogadta, amely ráadásul egy hellyel és két ponttal volt lemaradva a szatmáriak mögött a bajnoki tabellán.

A találkozó első gólját a vendégek dobták, a VSK „csak" 2-2-nél tudta utolérni a bányászokat. Ekkor azonban talán még a legoptimistább hazai drukkerek sem remélték, hogy mi következik. Már csak azért sem sejthették, mert a 20. percig jól tartották magukat a nagybányaiak, a VSK ekkor tudott ugyanis először három góllal meglépni - 9-6-ra. A félidő végére azonban már öt volt közte, ám ez több is lehetett volna, ha nem a vendégek két találatával zárul a játékrész.

A pihenő után még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt a VSK, amely egy négyes sorozattal nyitott. A folytatásban pedig a két csapat közötti különbség csak egye nőtt: az 50. percben már tízzel vezettek a hazaiak (24-14), majd nem sokkal később már 15 volt közte.


A VSK tizenhét góllal győzte le a Nagybányát
A VSK tizenhét góllal győzte le a Nagybányát


Az utolsó percekben már a közönségnek játszottak a VSK játékosai, akik egy dupla kínait is bemutattak (kár hogy kapufa lett belőle, a kipattanót azonban Oláh bevágta), miközben a szurkolók, akik dugig megtöltötték a sportcsarnokot, felállva tapsolták meg a remek teljesítményt.

Nemzeti Liga, 13. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Nagybányai HC Minaur 35-18
(14-9)
A szatmári gólszerzők: Savlovschi 7, Oláh 6, Timofte 6, Surducan 4, Vizsbovszkij 4, Szavics 3, Mateiaş 3, Oşvat 1
Játszott még: Panazan, Teremi (kapusok), Várady.

A végén mindenki tapsolt: a szurkolók a csapatot, a csapat a szurkolókat
A végén mindenki tapsolt: a szurkolók a csapatot, a csapat a szurkolókat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: