2015-10-12 16:12:23• hírek • Szatmár.ro

Őseink üzenete a mának - előadás az Aranykapunál

Őseink üzenete a mának címmel tart előadást az eredendő, szerves magyar kultúráról a nyelv, az ünnepkörök és a dalok által Sólyomfi Nagy Zoltán, Karaul táltos, zenész, tanító október, azaz Magvető havának 13. napján, kedden délután 18 órától az Aranykapu Fonó-Házban.

"...van tiszta forrásunk: a magyar nyelv, a természet lényei és tanításai, népmeséink bölcsessége, régi ünnepeink és népszokásaink ezer évekből megmaradt üzenete, a még köztünk élő idősek tudása, embertársaink és saját lelkünk felszínre hozható lelkiismerete, jósága és szeretete... ezt a szemléletet és tudást igyekszem szelíden-határozottan, játékosan-komolyan, elmélyülten-felszabadultan átadni... Az élet csoda. Ezt a csodát érdemes meglátnunk, felismernünk önmagunkban is, s akkor napjaink a Nap ragyogásában, Isten fényében, a Szeretet útján telnek"- vallja Sólyomfi Nagy Zoltán, aki 1997. óta foglalkozik az őseink tudásának átadásával.

Az előadás rávilágít majd a magyar nyelv rejtett üzeneteire, ősvallásunk nyomaira szavainkban és ünnepeinkben, miközben lelkünket is megsimítja majd a dalok és versek rezdülésének erejével. Az előadást követően közös dobolásra lesz lehetőség.

Jelentkezni, érdeklődni lehet a 0744-687813-as számon Nezezon Enikőnél, valamint e-mailben, az aranykapuegyesulet@yahoo.com címen, illetve az egyesület Facebook-oldalán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: