2021-09-22 08:15:49• hírek • Refszatmar.eu

Orvosok és papok a győzelemért a batizi focikupán

Hetedik alkalommal szervezték meg a jóhangulatáról híres, közösségépítés szempontjából kiemelkedő Batizi András Foci Kupát Batizon.

Vasárnap délután a batizi templomba hívta össze a csapatokat Király Lajos esperes házigazda lelkipásztor. Köszöntésében ünnepélyesen közölte a Batizi Református Presbitérium döntését, miszerint tiszteletbeli presbiternek választották meg Tarr Csongor és Tarr Szilárd vállalkozókat, akik át is vehették az ezt jelző okleveleket.



Az ünnepi megnyitó után a hat csapat és szurkolóik átvonultak a helyi iskola udvarára, ahol Dr. Gavalla Kulcsár Judit FIFA bírónő, a Tokaji Református Egyházközség (Batiz testvérgyülekezete) presbitere kezdősípjára és bíráskodásával elkezdődött a torna.  Az előzetesen megtartott sorsoláson kiderült, hogy az A csoport máris egy rangadóval kezdődhetett, a kezdettől résztvevő csapatok mérkőzésén az Orvosok 3-1-re legyőzték a Vállalkozókat. A Vállalkozók a következő meccsükön vigasztalódhattak az utóbbi évekhez képest jelentősen megerősödő Presbitérium csapata ellen. (3-2) A csoport utolsó meccsén szintén szoros meccsen egy góllal bizonyult jobbnak a doktorcsapat a presbitereknél. A B csoportban az aznapra tiszteletbeli lelkészekkel megerősödő papok csapata a Főkonzulátus együttesét 2-0-ra verte meg, de ők is vigasztalódtak a következő meccsen, 2-0 arányban győzték le a tanárok csapatát. Az egyetemes papság elvét gyakorló lelkészcsapatnak elég volt a 2-2-es döntetlen a tanárok ellen, hogy a torna meglepetését okozva csoportelsőként jussanak tovább.



Az elődöntőben az Orvosok csapata 1-1-es döntetlent követően büntetőrúgásokkal jutott a döntőbe a Főkonzulátus ellen. A Lelkipásztorok csapata a 2-1-re verte meg a Vállalkozókat, akik végül felállhattak a dobogó harmadik fokára, felülkerekedve a Főkonzulátus csapatán. A döntő mezőnyét látva valaki keserédesen megjegyezve elmondta: ez a kupadöntő olyan, mint az életem vége, az orvosok és a papok harcolnak győzelemért. Itt is volt ok az örömre, az orvosok 3-0-ra nyertek. Az eredményből az is kitünhet, hogy a lelkészek nem jelentek meg. De, megjelentek, minthat ott se lettek volna, elfáradva.

Mint egy falat kenyér, úgy jött a meccsek közben, hogy a vállalkozók szervezésével fánkkal kedveskedtek. De a torna utánra is jutott bőven a finomságokból a szeretetvendégségen. A kupák átadásakor, a helyi multifunkcionális kulturotthonban Pataki Csaba megyei tanácselnök és Muresan Ioan helyi polgármester köszöntése után a bírónak és a legjobb játékosnak is emlékkel kedveskedtek. Hatalmas kapusbravúrokat bemutatva lett a lejobb játékos Bodnár Zoltán villanyszerelő vállalkozó, aki ez alkalommal a református papok csapatát erősítette. Ugyan nem református sem nem pap, de ő is valami olyannal dolgozik, amit szemmel nem lehet látni, de a hatását érzi az ember. Adja Isten, hogy az Ő áldásos hatása érződjön továbbra is közösségeinken!




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: