2009-02-10 10:41:24• hírek • Szatmár.ro

Fejlődő egészségügyi szolgáltatások

Az egészségügyi szolgáltatások terén tanúsított dinamikus fejlődésnek köszönhetően, a Caritas Medica Klinika az idei évtől immár West Medica néven működik tovább. A nemrégiben választott név magában hordozza a klinika jövőbeni orientációját, azaz a nyugati színvonalú egészségügyi ellátás megteremtését a Szatmár megyei lakosság számára.

Immár tizenöt éve nyújt egészségügyi szolgáltatást a West Medica Klinika a Szatmár megyeiek számára, amely az 1993-ban létrejött Caritas Poliklinikából nőtte ki magát a megye egyik legjobban felszerelt betegellátó intézményévé.

A Caritas Poliklinika öt éven át a Szatmárnémeti Caritas Szervezet égisze alatt működött, azonban 1998 óta Caritas Medica néven, a Caritas Szervezettől különálló intézményként, viszont a korábbi értékrendet megtartva fejti ki tevékenységét. Tíz év elteltével nagymértékű előrelépés történt az egészségügyben, s immár a Caritas Medica is magasabb betegellátói szintet képvisel, ennek kifejezésére, s a köztudatban való megfelelő megjelenítésére szolgál az intézmény nevének újbóli megváltoztatása is. A nemrégiben választott West Medica név magában hordozza a klinika jövőbeni orientációját, azaz a nyugati színvonalú egészségügyi ellátás megteremtését a Szatmár megyei lakosság számára.

A West Medica Klinika különböző szakterületein jelenleg 27 orvos dolgozik. A családorvosi ellátás mellett, széleskörű szakorvosi vizsgálatok elvégzésére is lehetőség van. Biztosítanak munkaorvostani szolgáltatásokat, amelyeknek a keretében biotoxikológiai meghatározásokat is végeznek, ezen kívül műszeres vizsgálatok széles skálája is rendelkezésre áll. A West Medica klinikán havonta több mint tízezer beteget látnak el. A klinika szerződésben áll az egészségbiztosítási pénztárral, illetve országos magán egészség-, vagy életbiztosító társaságokkal is, mindemellett magánbetegeket is fogadnak.

Az elmúlt évek folyamán hatalmas előrelépés történt a klinika gépparkjának összetételében, hiszen míg korábban főként másodkézből származó műszerekkel dolgoztak, mára már az új gépeknek köszönhetően magasabb szintű ellátásban részesülhetnek a betegek. A West Medica az európai normáknak megfelelő műszerei révén minőségben és szakmai összetételben, megye szinten egyedülálló szolgáltatásokat biztosít. Szakmai laboratóriumuk nemzetközi minőségbiztosítással rendelkezik, ahol vér és vizeletminták meghatározására nyílik lehetőség. Ezen kívül az egyik legkorszerűbb ultrahangos készülékkel dolgoznak, valamint 24 órás terheléses EKG vizsgálatokat is végeznek. Mindezek mellett alsó-, és felső tápcsatornai tükrözéses vagy endoszkópiás, illetve az agyi működést ellenőrző úgynevezett electroenkefalográf (EEG) vizsgálatokra is lehetőség van. Egy olyan csontritkulást (osteoporosist) mérő készülékkel is rendelkeznek, amely megyei szinten újdonságnak számít, hiszen az eddigiektől eltérően nem ultrahangos, hanem röntgen technikán alapul, ezáltal sokkal pontosabban határozza meg a csontritkulás mértékét.

Hamarosan egy, a megyében újdonságot jelentő készüléket is beszerez a klinika, amelynek megvásárlását a szatmári Opel-Chevrolet-Saab autószalon adománya teszi lehetővé. A műszer egy ún. EMG-ENG készülék,a neurológiai patológiában alkalmazható, az idegek vezetőképességét és az izmok működési paramétereit méri, ezáltal a fiatalabb korosztályos cukorbetegek korai neurológiai elváltozásainak kiszűrésére is alkalmas, s a betegség felismerését követően még időben megelőzhetők a betegség szövődményei.

A klinika szolgáltatásait a jövőben is bővíteni szeretnék, főként olyan szakterületekre próbálnak összpontosítani, amelyek terén jelenleg hiányosságok mutatkoznak. A West Medica vezetői távlatilag egy magánkórház létrehozását is tervezik, hiszen a klinika az elmúlt évek során dinamikus fejlődést tanúsított az egészségügyi szolgáltatások terén, s az eddig elért eredmények alapjául szolgálnak egy ilyen nagyszabású terv kivitelezésének. Annak ellenére, hogy a West Medica immár teljesen különálló jogi személyiségként működik a Caritas Szervezettől, a hozzá és a Szatmári Római Katolikus Püspökséghez fűződő partnerségi viszonyt a továbbiakban is fenntartja, s továbbra is ugyanazokat az elveket vallja, amelyeket tizenöt évvel ezelőtt kitűzött magának.

A West Medica Klinika Szatmárnémetiben a Károlyi út 3 szám alatt található. Bejelentkezni a 0261-769725-ös, a 0261769788-as, illetve a 0361-409222-es telefonszámokon lehet. Bővebb információkért keresse fel a www.westmedica.ro honlapot, vagy írjon a caritas-medica@datec.ro e-mail címre.


West Medica néven működik tovább az egykori Caritas Medica Klinika.

A West Medica Klinika különböző szakterületein jelenleg 27 orvos dolgozik.

A családorvosi ellátás mellett, széleskörű szakorvosi vizsgálatok elvégzésére is lehetőség van.

Az elmúlt évek folyamán hatalmas előrelépés történt a klinika gépparkjának összetételében.

Míg korábban főként másodkézből származó műszerekkel dolgoztak, mára már az új gépeknek köszönhetően magasabb szintű ellátásban részesülhetnek a betegek.

A West Medica az európai normáknak megfelelő műszerei révén minőségben és szakmai összetételben, megye szinten egyedülálló szolgáltatásokat biztosít.

West Medica klinikán havonta több mint tízezer beteget látnak el.

A nemrégiben választott West Medica név magában hordozza a klinika jövőbeni orientációját, azaz a nyugati színvonalú egészségügyi ellátás megteremtését a Szatmár megyei lakosság számára.

A West Medica Klinika Szatmárnémetiben a Károlyi út 3 szám alatt található.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: