2008-08-18 09:01:35• hírek • Szatmár.ro

Orvosi rendelőket ígérnek

Eugen Nicolăescu, egészségügyi miniszter tájékoztatójában elmondta, hogy a minisztérium szintjén már a vége felé jár az a projekt, amelynek értelmében több vidéki településen is 200 ezer euró értékű orvosi kabineteket fognak létesíteni.

A települések kiválasztásánál először is a megyéket rangsorolják nagyságuk szerint különböző kritériumok alapján. Elsősorban a demográfiai tényezőket veszik figyelembe, amelyet még számos más kritérium követ, mint például az, hogy milyen szociális állapot uralkodik az illető megye településein, mennyire van hiányosság orvosokban és asszisztensekben, illetve általában milyen egészségügyi szolgáltatásokat tudnak nyújtani a megye települései.

Az elsődleges felmérések szerint egy-egy orvosi rendelő létrehozása 200 ezer euróba kerülne. A projekt mottója, amely nemsokára az Egészségügyi Minisztériumtól a kormány elé fog kerülni, a következő: „Az egészség a falvakban van!". A minisztérium el szeretné érni azt, hogy minden községnek legyen legalább egy olyan rendelője, amely révén a városi rendelőkhöz hasonló egészségügyi szolgáltatásokat tudnának nyújtani a lakosságnak.

Eszerint egy olyan épületre lenne szükség, amely tartalmaz egy-egy rendelőt mind a háziorvos, mind a fogorvos számára, s külön helyiséget biztosít az analízisek elvégzésére is. Ebben az épületben lakna továbbá maga az orvos, esetleg az asszisztense is, s a község gyógyszertárra is itt kapna helyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: