2009-04-23 15:36:08• hírek • Gozner Gertrud

Orvoshiány Szatmáron

Szatmár megye  - az ország többi régiójához hasonlóan - szakemberhiánnyal küszködik az egészségügyben.

Mint ahogy Dr. Paula Mare, a Megyei Kórház vezetője lapunknak elmondta, az általa vezetett intézmény is nehéz helyzetben van, különösen szakorvosok tekintetében. Az Egészségügyi Minisztérium által március végén meghirdetett helyekre csupán egy jelentkező akadt.

Hiány van belgyógyászokból, kardiológusokból, neurológusokból, reumatológusokból és pszichiáterekből, összesen 30 betöltetlen hely vár a gazdára Megyei Kórházban - sorolta fel Mare. Az orvosi állásokat márciusban egyetlen személy jelentkezett, ő a Radiológiai Osztályon fog dolgozni.

Igyekeznek minél több fórumon népszerűsíteni a kórházat, főleg egyetemi központokban, hogy megyénkbe csábítsák a fiatal orvosokat - tette hozzá. A kórház menedzsere abban reménykedik, hogy a következő, minisztérium által meghirdetett versenyvizsgán többen fognak érdeklődni intézményük iránt.

Országos szinten, a márciusban kiírt 1900 állásra összesen 341 jelentkező akadt. Ezek közül egyetlen kandidánsnak sem volt endokrinológus, kardiológus vagy sürgősségi orvos végzettsége. Szatmáron kívül Konstanca, Hunyad, Kovászna és Olt megyében súlyos a helyzet, ezen egészségügyi intézmények nagymértékben szenvednek az orvoshiánytól.

Szatmár megye is szakember hiánnyal küszködik az egészségügyben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: