2009-06-16 13:45:22• hírek • Gozner Gertrud

Orvoshiány Szatmár megyében

Hétfőn, június 15-én járt le a beiratkozási határidő, és összesen 14-en jelentkeztek megyei szinten a Közegészségügyi Igazgatóság által meghirdetett 59 megüresedett orvosi állásra. Az Egészségügyi Minisztérium által országos szinten meghirdetett versenyvizsgára utolsó éves rezidenseket és szakorvosokat várnak. A szatmári jelentkezők június 29.-én, Kolozsváron fognak vizsgázni a szabad munkahelyekre.

A Szatmári Megyei Kórház 41 betöltetlen orvosi állására nyolcan jelentkeztek - tudtuk meg Paula Mare-tól, az intézmény ügyvezető menedzserétől. Ebből 21 helyre szakorvosokat keresnek, többek közt hiány van radiológusból, altatóorvosból, kardiológusból, általános sebészből, endokrinológusból, sürgősségi orvosból, belgyógyászból, nefrológusból, neurológusból, szemészből, ortopédekből, pszichiáterből és reumatológusból. Húsz szabad posztra pedig rezidens orvosokat várnak.

A Megyei Kórház mellett több betöltetlen hely van a Nagykárolyi Városi Kórházban is, négy szakorvost keresnek a pszichiátriai, kardiológiai, neurológiai osztályra és a laborba. Három helyre rezidens orvosokat várnak, mégpedig a pszichiátriára, a radiológiára és a rehabilitációs osztályra. Nyolc szabad helyet hirdettet meg az avasfelsőfalui kórház (hármat szakorvosok, négyet pedig rezidensek számára), a tasnádi kórházban három személyt alkalmaznának, egy szakorvost, és két rezidenst.

A tavasz folyamán meghirdettet országos versenyvizsgán a megyei kórház 31 szabad posztjára csupán egy darab jelentkező akadt. A 14 jelentkező a belgyógyászati, kardiológus, általános sebész, ortopéd orvos, neurológus, családorvos, mentőorvos és orr-fül gégész helyeket szeretnék betölteni.


Sok a betöltetlen szakorvosi állás a Megyei Kórházban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: