2020-04-15 15:33:43• hírek • Refszatmar.eu

Örvendjetek, vigadjatok, az Úr feltámadott! – Húsvét Szamosnegyeden

Akárcsak más gyülekezetben, úgy Szamos-negyeden is online-istentiszteletekkel igyekeztek oltani a hívek Ige utáni vágyát. A Szatmárnémeti Szamosnegyedi Református Egyházközség Facebook-oldalán istentiszteletet közvetítettek, az ifjak pedig meglepetéssel álltak elő.

 

Az ünnepi istentiszteleten Bogya Kis Mária hirdetett Igét, Bogya Kis Ferenc ágendázott. A lelkipásztorok a templomban vettek úrvacsorát. Az emmausi tanítványok története alapján elhangzott: Ebben a húsvétban, rengeteg hírt hallunk a világ minden tájáról, általában ezek rossz hírek. De a húsvéti hír, jó hír, hiszen Jézus Krisztus feltámadt. Te, a sok hír között meghallottad már a Krisztus feltámadásáról szóló híradást? Felfigyeltél már rá? Vagy még mindig járod a saját életed emmausi útját és távolodsz a mennyei Jeruzsálemtől és Jézus Krisztustól! – hangzott a kérdés. 

A feltámadott Úr Jézus Krisztus útitársként csatlakozik, a mi szomorú életünkhöz is! Mert ő mondta veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Nem vagytok egyedül! Boldog az a szív, amely a húsvéti csendes útitársban felismeri a feltámadott Jézus Krisztust és élete megtartó urává nyilvánítja. „Ezen a húsvéti ünnepen rendkívüli élményben van részünk, hiszen érezzük és tapasztaljuk, hogy még a bezárt ajtók ellenére is képes belépni a mi otthonainkba az Úr Jézus! Ott van velünk, mint igazi családfő és megáldja a kenyeret és a bort! Adja az ő testét és vérét nekünk, a mi üdvösségünkre. Megnyitja a szemünket, hogy lássuk a csodát. A hallható és látható ige által megerősít bennünket, megeleveníti a mi hitünket.” – mondta igehirdetésében Bogya Kis Mária.
 

Az online-istentisztelet során, majd aztán külön is, megtekinthető volt az egykori és jelenlegi Szamos-negyedi ifjak összevágott videós bejelentkezése a húsvéti öröm énekes és verses üzenetével: „A megszorítások nem vetettek gátat az istentiszteleteknek, és mindenki a maga módján alkalmazkodott a fennálló helyzethez. Úgy gondoltuk nekünk is ki kell vennünk a részünk abból, hogy megteremtsük az ünnep hangulatát otthonainkban, és mivel számunkra nincs ünnep szolgálat nélkül, úgy döntöttünk ez a húsvét sem telhet el úgy, hogy ne dicsőítsük közösen az Urat. Így született meg az ötlet, és így hozta össze a régi és az új ikéseinket egy nagy közös szolgáltra, ahol mindenki szóhoz juthatott. Talán még soha nem jutott el ennyi emberhez a szavunk. Isten kegyelméből úgy is összeállhatott a csapat, hogy nem tudtunk találkozni, sem próbálni.

A vágásért és a fáradhatatlan munkáért külön köszönet jár Béres Alexandrának, az alelnökünknek, de hálával tartozom mindazoknak, akik segítettek abban, hogy megvalósítsuk az ötletemet, és így valamilyen formában együtt legyünk, de még fontosabb, hogy együtt szolgáljunk mindenféle korlátozás ellenére ezen a húsvéton is.” – mondta Besenyődi Judit a Szamosnegyedi IKE és a SZIKE elnöke.

A  videó-üzenet bátorított: „Örvendjetek, vigadjatok, mert ím az Úr feltámadott, Szent hitünknek ez ad új erőt. Íme igazat mondott!”

Íme a videó:
 

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: