2011-11-16 09:21:52• hírek • MTI

Őrült szállodák az Amerikai Egyesült Államokban

Egyebek közt kutyaházban alhatnak az Egyesült Államokban azok, akiknek unalmas a hagyományos szálloda.

A kutyaház "cseppet" sem kutyaól egyrészt, mert sokszorta nagyobb, másrészt mert szó szerint kutyaház, mármint kutya alakú épület. Akár a trójai faló mintájára is készülhetett volna. Az ebhotel Idaho államban van, Cottonwood városában, "fajtáját" tekintve beagle, azaz vadászkopó, de a vendégek rendelhetnek kis "fakutyát" kedvenc ebfajtájukról mintázva. A kézi faragású szobrok a hotel tulajdonosainak művei, akik mellékesen képzőművészek.

Atipikus a tipi motel is az amerikai vendégszállások sorában. Wigwamokról van szó, az arizonai Holbrookban hajthatja álomra fejét bennük igazi indián környezetben a vendég. Összesen 15 sátorból - mondhatni "indián jurtából" - áll a moteltábor. Ami megkülönbözteti a hajdani bennszülött hajlékoktól az a franciaágy, a tévé, a légkondicionálás. Telefon ugyanakkor nincs wigwamokban, de a füstjeles távközlést nem tiltják a motel üzemeltetői.

Börtönhotel - csak rácsfüggőknek


Aki hajdani börtönben szeret lenni - legalább pár napig - anélkül, hogy valóban börtönben lenne, annak a bostoni Liberty hotelben a helye. Ezt a szállodát börtönnek építették még 1851-ben. Azóta sokat javult mind a koszt, mind a kvártély: luxushotel lett az intézményből. Hajdani rabsétáltató udvara ma pompázatos virágoskert.

Silóból átalakított szálloda is működik az Egyesült Államokban. Az ohiói Akronban kell keresni, könnyű észrevenni a hatalmas gabonatárolót. A silómotelben lift is van, nem létrákon kell fel-le mászni, amúgy minden kényelmi berendezéssel ellátták.

Ötcsillagos barlang szintén akad az amerikai vendéglátó iparban. Új-Mexikóban, Farmington közelében van az a barlangszálló, amelyet egy sziklafalba vájtak. Plafonja 23 méter vastag, a bejárati nyílás pedig 80 méter magasan van a La Plata folyó felett. A barlang nyugati tájolású, naplemente-kedvelőknek ideális a szálloda. Ami a kényelmet illeti, nem kőkorszaki: kőlapra vetett állati prémek helyett baldachinos ágy, szakóca és kőkés helyett tökéletesen felszerelt konyha, jéghideg vízesés helyett forró fürdő várja a vendégeket - jegyezte meg a Yahoo amerikai hírportál hotelkülönlegességi körképében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: