2015-10-21 02:40:08• hírek • Samsungsport.hu

Őrült meccs és remek gólok Leverkusenben

Az Arsenal nyerte a keddi játéknap rangadóját a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Arsene Wenger csapata hazai pályán 2-0-ra verte a Bayern Münchent. A 3. forduló legizgalmasabb meccse Leverkusenben 4-4-es döntetlennel zárult.

A játéknap rangadóján az eddig pontnélküli Arsenal a Bayernt fogadta. A müncheniek kezdtek jobban, Pep Guardiola csapata irányította a játékot, míg a hazaiak kontrákra rendezkedtek be, és többször is veszélyeztették a német bajnok kapuját, ám vagy az egyetlen csatár, Theo Walcott volt pontatlan vagy Manuel Neuer védett magabiztosan. A világbajnok hálóőr két alkalommal is elképesztő bravúrral hárított: előbb a 7. percben Özil lövését ütötte ki a hosszú alsóból, majd a 33. minutumban Walcott közeli fejesét szedte ki a gólvonalról. A 42. percben Douglas Costa révén került helyzetbe a Bayern, de a brazil támadó löketét Cech tolta szögletre, az első félidőben így nem esett gól.

A fordulás után szinte ugyanaz volt a játék képe, mint az első játékrészben, és bár mindkét oldalon voltak helyzetek, de a gólra egészen a 76. percig várni kellett, amikor is a csereként beálló Giroud - egy szerencsétlen, ám mégis szerencsés mozdulattal - közelről mattolta a kapujából pocsékul kilépő Neuert: 1-0. A bajorok ezt követően kapujukhoz szögezték az Arsenalt, de kiegyenlíteni már nem tudtak. Sőt: a ráadásban egy kontra végén Özil volt eredményes, az Ágyúsok így 2-0-s sikerükkel életben tartották továbbjutási reményeiket, a német bajnok pedig először kapott ki a szezon során.

A csoport másik találkozóján a görög Olympiakosz Zágrábban tudott nyerni 1-0-ra a Dinamo ellen.

A keddi nap két legnagyobb bravúrját a Roma, majd a Leverkusen vitte véghez - ráadásul ugyanazon a meccsen, amelyet Kassai Viktor vezetett! Mind a két csapat kétgólos hátrányból tudott felállni, a Farkasok 0-2-ről fordítva kis híján megnyerték a németek elleni idegenbeli meccset: Chicharito két korai találatára De Rossi válaszolt szintén kétszer még az első félidőben, majd a második játékrészben Pjanic csodás szabadrúgásgóljával szerzett előnyt az olaszoknak, akik Falque révén még egyszer betaláltak a lefújásig (2-4).

A két duplázó: De Rossi és Hernandez

A hajrát 84. percben lőtt bombagóljával Kampl tette izgalmassá, majd két perccel később jött a csattanó: Mehmedi beállította az igazságosnak mondható, 4-4-es végeredményt! A négyes másik meccsén a címvédő Barcelona ugyan az első negyvenöt percben nem bírt a házigazda BATE együttesével, de a szünet után Luis Enrique csapata felőrölte a boriszoviakat, és Rakitic duplájával végül hozta a kötelezőt.

A G-csoportban a továbbra is szenvedő Chelsea képtelen volt nyerni Kijevben, míg a Porto magabiztosan, 2-0-ra verte a Maccabit, a portugál gárda ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A H-jelű kvartettben a Zenit a továbbjutás szempontjából nagyon fontos három pontot szerzett a Lyon ellen, míg a Valencia nehezen bár (egy öngóllal), de legyőzte a belga Gentet.

UEFA Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

E-csoport:
BATE Boriszov - Barcelona 0-2 (0-0)
G.: Rakitic 48., 65.

Bayer Leverkusen - AS Roma 4-4 (2-2)
G.: Chicharito 4., 17 (az elsőt 11-esből), Kampl 84., Mehmedi 86., ill. De Rossi 29., 38., Pjanic 54., Falque 73.

Az állás: 1. FC Barcelona 7 pont, 2. Bayer Leverkusen 4, 3. BATE Boriszov 3, 4. AS Roma 2

F-csoport:
Arsenal - Bayern München 2-0 (0-0)
G.: Giroud 77., Özil 94.

Dinamo Zágráb - Olympiakosz Pireusz 0-1 (0-0)
G.: Brown 79.

Az állás: 1. Bayern München 6 pont (8-2), 2. Olimpiakosz 6 (4-5), 3. Arsenal 3 (5-5), 4. Dinamo Zagreb 3 (2-7)

G-csoport:
Dinamo Kijev - Chelsea 0-0

FC Porto - Maccabi Tel-Aviv 2-0 (2-0)
G.: Aboubakar 37., Brahimi 41.

Az állás: 1 FC Porto 7 pont, 2. Dinamo Kijev 5, 3. Chelsea 4, 4. Makkabi Tel-Aviv 0

H-csoport:
Zenit Szentpétervár - Lyon 3-1 (1-0)

G.: Dzyuba 3., Hulk 56., Danny 83., ill. Lacazette 49.

Valencia - Gent 2-1 (1-1)
G.: Feghouli 15., Mitrovic 72. (öngól), ill. Foket 40.

Az állás: 1. Zenit 9 pont, 2. FC Valencia 6, 3. Gent 1 (3-5), 4. Olympique Lyon 1 (2-5)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: