2011-05-03 09:58:44• hírek • Szatmar.ro

Őrült hajrá, vége a Dinamo álmainak

A 30. forduló után is fej-fej mellett halad a román élvonalbeli bajnokságban az aranyéremre esélyes három gárda: a Temesvár, a Vaslui és a Galac is nyerni tudott. Nem akármilyen körülmények között kapott viszont ki a Dinamo, így szurkolói alig két hétig álmodozhattak ismét a bajnoki cím megszerzéséről.

A bajnoki arany legfőbb várományosai közül a Temesvárnak és a Vasluinak volt a legkönnyebb dolga. A bánságiak a tavasszal ugyan meggyőző teljesítményt nyújtó Brassót fogadták, ám a lila-fehéreknek kötelező volt a győzelem és ezt Bourceanu és Goga találataival egy óra eltelte után be is biztosították. Szintén papírforma-győzelmet aratott a Vaslui a tavasszal teljesen szétesett, csak négy döntetlent elérő Branesti otthonában. Wesley már három perc után megszerezte a vezetést a vendégeknek, amit ugyan Popa gyorsan egalizált, de a szünet után már kijött a két csapat közötti különbség: Canu és Adailton találatai döntöttek a Vaslui javára.

Két riválisával szemben a Galacra igazi rangadó várt, hisz a tavalyi szezonban minden létező címet megnyerő Kolozsvári CFR otthonában lépett pályára. A mérkőzés azonban csak ebből a szempontból volt rangadó, hisz a címvédő a kilencedik helyen szerénykedik. A hazaiak a tabellán elfoglalt helyüknek megfelelő játékot is produkáltak, lehetővé téve a Galacnak, hogy uralja a játékot. Sok helyzet nem alakult ki a mérkőzésen, ám a vendégek többet tettek a győzelemért, a 81. percben pedig Antal meg is szerezte a három pontot számukra.

A forduló előtt a Dinamo hat pontos hátrányból várta a listavezető (és a többiek) hibáját, a Medgyes elleni meccs után viszont végleg lemondhat az újabb bajnoki címről. Miután az első félidőben a hazaiak Bavab góljával előnyhöz jutottak, a szünet után a tavasz egyik legizgalmasabb játékrésze következett. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, ám Torje és Alexe ziccereket hibázott - sőt, előző a kapufát eltalálta egy ízben, akárcsak a másik oldalon Litu. A 93. percben aztán, Akaky hibáját kihasználva Alexe megszerezte az egyenlítést jelentő találatot. Ám ez is kevés volt a fővárosiak pontszerzéséhez: a középkezdés után nem sokkal ugyanis Parvulescu egy szép csel után kilőtte a hosszú alsó sarkot, így az erdélyiek otthon tudták tartani mindhárom pontot - ezzel pedig három egységnyire vannak a legyőzöttjüktől, egyben pedig a negyedik helytől.

Tegyünk még említést a másik két nagy bukaresti csapatról, már csak azért is, mert versenyben vannak az Európa-ligában való indulásra feljogosító helyekért. Nos, Marian Rada első meccsén a kispadon a veterán Pancu góljával a Rapid nyerni tudott a Pandurii otthonában, míg a Steaua egy másik veterán, Dica duplájával valamint Onofras góljával 3-1-re legyőzte a Besztercét - az erdélyiek találata Balba nevéhez fűződik.

Négy fordulóval a vége előtt a bajnoki tabellán a Temesvár (59) egy ponttal előzi meg a Galacot (58) és kettővel a Vasluit (57). Mögöttük a Dinamo (50), a Steaua (50), a Rapid (49) és a Medgyes (47) az EL-ért küzd, míg a bajnoki címvédő CFR 41 pontjával a kilencedik - holtversenyben két újonccal, a Kolozsvári Universitateával és a Marosvásárhellyel.

Eredmények:
Sportul - Marosvásárhely 1-2
gólok: Curealea (50.) illetve Dan (78.), Astafei (93.)

Branesti - Vaslui 1-3
gólok: Popa (12.) illetve Wesley (3.), Canu (65.), Adailton (88.)

Temesvár - Brassó 2-0
gólok: Bourceanu (35.), Goga (63.)

Craiova - Urziceni 3-0
gólok: Subotic (31.), Stoica (42.), Firtulescu (51.)

Astra - Kolozsvári Universitatea 1-2
gólok: Stratila (3.) illetve Niculescu (72.), Pacurar (86.)

Pandurii - Rapid 0-1
gól: Pancu (85.)

Steaua - Beszterce 3-1
gólok: Onofras (24.), Dica (43., 53.) illetve Balba (25.)

Medgyes - Dinamo 2-1
gólok: Bavab (34.), Parvulescu (95.) illetve Alexe (93.)

Kolozsvári CFR - Galac 0-1
gól: Antal (81.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: